Lena Pelaić i Antonela Glavić, učenice Umjetničke škole Poreč osvojile prve nagrade u Murskoj Soboti

antonela-lana
15.05.2019. 14:52; ; Početna / Kultura / Lena Pelaić i Antonela Glavić, učenice Umjetničke škole Poreč osvojile prve nagrade u Murskoj Soboti

U Murskoj Soboti u Sloveniji od 8.-11. svibnja 2019. godine održalo se 14. mednarodno tekmovanje harmonikarjev Pannoniaccordion. Natjecanje se odvijalo u raznim solističkim i komornim kategorijama za klasičnu i za zabavnu glazbu a podijeljeno po dobnim skupinama. Na ovogodišnjem natjecanju nastupali su natjecatelji iz Slovenije, Austrije, Italije, Bosne i Hercegovine, Njemačke, Poljske i Srbije.

Umjetničku školu Poreč na ovogodišnjem su natjecanju predstavile dvije učenice harmonike te su postigle izuzetne rezultate:

Lena Pelaić, učenica 3. razreda Umjetničke škole Poreč je u A kategoriji osvojila 1. nagradu i najviše je ocjenjena u svojoj kategoriji sa 91,67 bodova.

Antonela Glavić, učenica 6. razred je u C kategoriji osvojila 1. nagradu sa osvojenih 93,33 bodova.

Antonelu i Lenu pripremila je njihova učiteljica, profesorica savjetnica Ana Šterpin Zagoranski.

Ponosni smo da je profesorica Ana Šterpin Zagoranski i ove godine pozvana da bude član prosudbene komisije uz eminentne glazbenike i pedagoge iz Poljske, Srbije, Italije, Slovenije i Hrvatske.
Sjajan uspjeh Lene i Antonele rezultat je darovitosti, ali i velikog, predanog rada.

Veliko hvala roditeljima na podršci ravnateljicama i učiteljima/cama OŠ Finida i OŠ Joakima Rakovca Sveti Lovreč Pazenatički.

Bravo, čestitke i sve pohvale Leni, Antoneli i prof. Zagoranski uz najljepše želje od srca!

 

Ravnateljica:

Sanjica Sara Radetić, mag.mus.  

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email