NEWS

Novo u Poreču: “Ljeto pod kulom” zabava svakog vikenda u drugom ruhu

Retro Parenzo 3
05.08.2022. 14:42; ; Početna / Slider / Novo u Poreču: “Ljeto pod kulom” zabava svakog vikenda u drugom ruhu

U ljetni kalendar Turističke zajednice Grada Poreča ove je godine uvrštena jedna sasvim nova manifestacija, Ljeto pod kulom – Summer at the tower, posvećena „cooliranju“ i zabavi uz vrhunski street food s istarskih štihom, koktelima, domaćim rakijama i ginom. Mjesto događaja je dosad skriveni kutak Poreča uz Sjevernu kulu iz 15. stoljeća, u uvali Peškera. Uz prigušena svjetla, živu svirku  i glazbu s gramofonskih ploča ovdje se svakog tjedna (od četvrtka do nedjelje), sve do 11 rujna, sprema feštica na drugu temu.
Jučer je tako uz nastup Cool trija startao Retro Parenzo.

Večeras je na repertoaru glazbena top lista iz ’60-tih do 80′-tih i nagrada za najbolji muški i ženski styling, sutra ex-yu hitovi, dok je u nedjelju naglasak na retro meniju kreiranom namirnicama lokalnih proizvođača i ljetnim ritmovima. 

Zanimljivo je da su organizatori Ljeta pod kulom majka i sin, Sonja Kotur Lovreković i Lukas Lovreković.
Sonja je rođena u Danskoj, završila je Copenhagen Business School, a turizmom se počela baviti kao 19-godišnjakinja. Poreč je upoznala u ulozi turističke vodičkinje za goste iz Skandinavije, tu se definitivno preselila 1994. godine i zasnovala obitelj. Njeni je sugrađani poznaju kao vlasnicu turističke agencije Sol-Skin na čije se otvorenje odvažila nakon dugogodišnjeg poslovnog angažmana u Valamaru, ali i kao izuzetno kreativnu i dinamičnu osobu, estetu, zaljubljenicu u putovanja i dobru hranu. Jedno je vrijeme bila predsjednica Društva Naša djeca i aktivna je u organizaciji Porečkog povijesnog festivala Giostra. Lukas pak upravo završava Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji, skiper je i bavio se iznajmljivanjem brodova.

– Jednostavno nikad ne mirujem, i sve što vidim i degustiram na svojim putovanjima, pretvara se u ideje. Moj sin je u tome vrlo sličan meni, pa smo zajedno odlučili na ovaj novi poduhvat. Želja nam je bila sugrađanima priuštiti ležerno druženje u sugestivnom ambijentu starogradske jezgre našeg grada. Nešto što će zaintrigirati i naše goste i privući ih da nam se pridruže. Naravno, nismo to mogli sami ostvariti, pa smo najprije „zaposlili“ ostatak naše obitelji – mog supruga Zlatka i kćer Leonardu, a tu su i lokalni proizvođači hrane i pića te porečki glazbenici. Zasad smo baš zadovoljni kako je sve krenulo. Ispalo je zgodno, a posjetili su nas i mladi i stariji, obitelji s djecom, zaljubljeni parovi, raspoložena društvanca, turisti…, ispričala je Sonja, zahvaljujući Gradu Poreču i porečkoj Turističkoj zajednici koji su prepoznali i podržali njihovu ideju.

Ljeto pod kulom na temu Retro Parenzo traje do nedjelje, a uslijedit će, do polovice rujna, Ferragosto fest, Burger fest, Beats & bites, Istrijada i Craft beer fest.

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email