NEWS

Nogometni turnir Amfora kup u Laguni Poreč 3. i 4. lipnja

Nogometni teren
31.05.2017. 12:57; Učitavanja: 411; Početna / Sport / Nogometni turnir Amfora kup u Laguni Poreč 3. i 4. lipnja

3. i 4. lipnja u Poreču se održava Amfora kup – međunarodni nogometni turnir za mlade u kategorijama – mlađi od 11, mlađi od 12, mlađi od 13, mlađi od 14, mlađi od 15 te mlađi od 17 godina. Glavni organizator je zaklada Euro- Sportring, uz pomoć lokalnog partnera NK Veli vrh. Natjecat će se 100 timova iz devet europskih zemalja.
Ceremonija otvaranja bit će u subotu u 9 sati u sportskom centru Zelena laguna te su subota i nedjelja dani predviđeni za utakmice te, na kraju, i dodjelu nagrada u sportskom parku Zelene lagune.
U Zelenoj laguni i objektima Laguna Poreča odsjedaju mnogi profesionalni timovi, a u prošlosti vrlo često i nacionalna nogometna reprezentacija. Sportski kompleks Zelena laguna tih dana postaje glavna lokacija za Amfora kup i u potpunosti je rezervirana za mlade iz čitave Europe.
Zaklada Euro-Sportring organizira međunarodne nogometne turnire za mlade, za djevojke, kao i za seniore u 12 europskih zemalja na kojima svake godine sudjeluje preko 8 tisuća momčadi iz više od 30 zemalja svijeta. Više na http://www.euro-sportring.com/en/tournaments/amfora-cup i na http://www.amforacup.com.
„U ime zaklade Euro-Sportring veliko mi je zadovoljstvo što sve mogu pozdraviti u Poreču na 19. izdanju Amfora kupa! Vjerujem da će se svi ugodno ovdje u Zelenoj laguni ugodno osjećati i time doprinijeti međunarodnom sportskom duhu. Zahvaljujem i svim članovima i organizacijskom odboru Amfora kupa, upravi NK Veli vrh, kao i Gradu Poreču i sponzorima, što su omogućili realizaciju Amfora kupa“, naglasio je Gerhard Aigner iz Švicarske, predsjednik Uprave zaklade Euro-sportring i počasni član UEFA-e.
„Resort Zelena Laguna omogućava nogometašima sve potrebno za pripreme i nogometne turnire. Uz četiri vrhunska nogometna igrališta, poligon za trening vratara, reflektore, grijane dvorane, teretane profesionalci i rekreativci mogu se uspješno pripremiti za nove sportske izazove“,ističu iz Lagune Poreč.
U Resortu Zelena Laguna uređena su 4 travnata nogometna igrališta dimenzija 65×105 m, od kojih je jedno s umjetnom travom i FIFA Certifikatom veličine 111×72. Tu je i poligon za trening vratara (s pješčanom podlogom), kao i svlačionice. Tri igrališta imaju rasvjetu, a sva četiri udaljena su samo 300 m od dviju polivalentnih sportskih dvorana u Intersport centru. Dvorane su grijane, imaju parket, a veća dvorana ima tribine s 800 mjesta. Opremljene su za igranje malog nogometa te za bavljenje brojnim dvoranskim sportovima. U neposrednoj blizini sportskih objekata su i hoteli koji svojim sadržajima i komforom garantiraju kvalitetne pripreme i boravak sportaša.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email