NEWS

Dan otvorenih vrata porečkih sportskih klubova za najmlađe

7
31.05.2017. 13:03; ; Početna / Slider / Dan otvorenih vrata porečkih sportskih klubova za najmlađe

Svjetski dan sporta obilježen je danas, 31. svibnja 2017. u Poreču na Trgu slobode Danom otvorenih vrata porečkih sportskih klubova, namijenjenim najmlađima. Riječ je o prvoj manifestaciji ovakve vrste održanoj u organizaciji Sportske zajednice Grada Poreča koja je okupila preko dvjesto djece iz svih porečkih dječjih vrtića i prvih razreda osnovnih škola kako bi se na jednom mjestu upoznali sa sportovima u koje se u gradu mogu uključiti, te možda odabrali jedan od njih.

Svoj je rad prezentiralo deset porečkih klubova –  teniski klub „Pro 2000“, karate klub „Finida“, nogometni klub „Jadran“, košarkaški klub „Poreč“, stolnoteniski klub „Jadran“, rukometni klub „Poreč“, odbojkaški klub „Poreč“, judo klub „Istra“ i snowboard klub „Goofy“, sve kroz rad s trenerima i mlađim skupinama. Dok se glavno događanje odvijalo na Trgu slobode, u boćarskoj dvorani SRC-a „Veli Jože“ svoje su aktivnosti najmlađima prezentirali članovi boćarskog kluba „Istra Poreč“.

Okupljene je na početku manifestacije pozdravio gradonačelnik Loris Peršurić, rekavši kako je Poreč grad sporta, a sport je zdravlje i druženje.

– Veseli me da upravo tu naviku približimo najmanjim Porečanima. Poreč je godinama ulagao znatna sredstva u sportaše, što ćemo nastaviti i dalje, te još pojačati, a napomenuo bih da uz postojeće tri sportske dvorane u Poreču, trenutno se grade one u Žbandaju i na Finidi. Tako da ćemo imat pet sportskih dvorana i vrhunske uvjete za sve naše sportaše i rekreativce u gradu, rekao je Peršurić. Nakon što je čestitao svim sportašima i rekreativcima ovaj dan, potom je zaigrao odbojku sa članicama odbojkaškog kluba „Poreč“.

V.V. Grad Poreč

Print Friendly, PDF & Email