NEWS
VALFRESCO 10/23S

Nezadovoljstvo intenzitetom investicija turističkih tvrtki

15.07.2005. 00:00; ; Početna / Novosti / Nezadovoljstvo intenzitetom investicija turističkih tvrtki

POREČ –

Otkako je stupio na dužnost, gradonačelnik Edi Štifanić svakodnevno prima delegacije porečkih tvrtki, udruga i građane ponaosob, da bi se upoznao s njihovim aktivnostima i programima te problemima i potrebama.

– Zbog uspjeha što su ga ostvarili u dosadašnjim međunarodnim natjecanjima, razgovarao sam s čelnicima Kluba radioamatera. Izrazili su želju da im Grad pomogne kupiti jedan novi radiouređaj, kojim bi mogli još bolje dokazivati svoja znanja u ovoj amaterskoj djelatnosti. Primio sam i delegaciju organizatora Porečkog maratona, što će se održati u rujnu i gdje se očekuje dolazak oko 500 ljudi. Jučer je kod mene bio gospodin Heinz Hofstetter, predsjednik Tehničke komisije ISF-a, Svjetske školske federacije, da bismo dogovorili organizaciju svjetskog srednjoškolskog prvenstva u odbojci, što će se održati u Poreču početkom svibnja 2006. Očekujemo oko tisuću ljudi koji će ovdje boraviti tjedan dana i to će svakako bitno obilježiti početak turističke sezone, rekao je Štifanić.

Uz to, gradonačelnik se sastao s članovima Izvršnog odbora Zajednice sportova, a tom je prilikom i osnovan tim koji će definirati projektne zadatke u sportu, na čelu s dogradonačelnikom Denisom Žužićem. Razgovarao je i sa svim ravnateljima dječjih vrtića na području Grada te s ravnateljima osnovnih škola.

– Upoznao sam predstavnike uprava i vlasnika naših dviju turističkih tvrtki, Riviere i Plave lagune. Posebno je bilo riječi o njihovim razvojnim projektima, a ukazao sam im i na naše nezadovoljstvo intenzitetom njihovih investicija, veli Štifanić. Novog porečkog gradonačelnika posjetili su i predstavnici dvaju trgovačkih lanaca zainteresiranih za otvaranje prodajnih centara u Poreču – Mercatora i Lidla.

– Moja je želja upoznati se sa svim društvima i privatnim tvrtkama, da vidimo na koji način Grad može sudjelovati u ostvarivanju njihovih razvojnih programa na način da svi budu zadovoljni, veli Štifanić, koji s ovom »turnejom« nastavlja i sljedećeg tjedna.

– V. Md. Glas Istre –

Print Friendly, PDF & Email
IRONMAN S-23