NEWS

Nextbike će se od ljeta voziti i u Poreču

20170506_091421
Bicike(Lj) sustav u Ljubljani djeluje već godinama
12.05.2017. 09:18; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Nextbike će se od ljeta voziti i u Poreču

Nextbike sustav javnih bicikala širi se u 15 hrvatskih gradova, Zagreb ima najveći broj korisnika, a sljedeće godine može prestići Ljubljanu kao trenutnog lidera u regiji što bi bio iskorak Zagreba u kontekstu održive mobilnosti.
Do sada postoji u deset, a od srpnja pokreće sustave u pet novih gradova čime će postati treća zemlja po broju nextbike gradova u Europi.
U svibnju će doći u Veliku Goricu i Sisak, a do srpnja u Jastrebarsko, Metković i Poreč.

Nextbike je pokrenut i u Sarajevu gdje je odlično prihvaćen i u samo godinu dana dobio 5 000 korisnika, a ovoga ljeta stiže i u Tuzlu. Iz Nextbikea kažu da su najpovoljniji, najbrži, najzdraviji i najzabavniji prijevoz u gradu. To znači da značajno smanjuje emisiju štetnih plinova, buku, prometne gužve i probleme s parkiranjem dok bicikliranje pozitivno utječe na psihofizičko zdravlje.
Podsjećaju da jednom registrirani korisnik, za samo 79 kuna godišnje članarine, nextbike bicikle može koristiti u više od 120 gradova u svijetu.

U suradnji s Fakultetom prometnih znanosti, Crvenim križem i drugima, Nextbike organizira školu bicikliranja, potiče gradove na unapređenje biciklističke infrastrukture.

(H, Glas Istre)

 

 

Print Friendly, PDF & Email