NEWS

Neslavno završena kružna utrka PH nakon izlijetanja vozača – žiri tvrdi da su krivi gledatelji !

23.04.2006. 00:00; ; Početna / Crna kronika / Neslavno završena kružna utrka PH nakon izlijetanja vozača – žiri tvrdi da su krivi gledatelji !
964raus_v.jpg

Kao razlog izljetanja spominje se kvar na kočnicama Škode. Gledateljica je "zaradila" prijelom noge te je hitnom pomoći odvezena u porečki dom zdravlja. Naš fotoreporter Darko Matković nalazio se na mjestu događaja te je aparatom zabilježio trenutak izljetanja Roberta Rauša.

Time je Prvenstvo hrvatske u grupu N2000 završilo na neslavan način. Pobjednik utrke je Marko Sitarić, drugoplasirani je Donald Milokanović a kao treći je ovu kratku utrku završio Marko Pavić.

PRIOPĆENJE ŽIRIJA UTRKE

Tijekom održavanja kružne utrke, 23.04.2006. godine u Poreču, dogodio se incident u kojem je ozlijeđena jedna od gledateljica.

Naime, tijekom utrke za prvenstvo Hrvatske, na nju je naletio vozač Roberto Rauš. Hitna pomoć promtno je reagirala i ozlijeđena gledateljica odmah je prebačena u bolnicu, a pomoć joj je pružena i na licu mjesta.

Kružna utrka u Poreču spada u red tzv. Gradskih utrka, van specijaliziranih staza za održavanje automobilističkih natjecanja. Shodno tome i rizičnija je, kako za vozače, tako i za posjetitelje.

Upravo iz tog razloga, Hrvatski auto i karting savez propisao je puno rigoroznije uvjete za dobivanje licence za stazu, za licenciranje takvih staza. I niti jedna od njih, tako ni porečka, ne može dobiti licncu za održavanje natjecanja, ukoliko ih ne ispuni.

AMK Skok Racing, kao organizator utrke, ispunio je postavljene zahtjeve i staza je licencirana. Prema sigurnosnom planu, na svim su, za to određeim mjestima bili i suci i redari-osiguranje, te zaštitne i osiguravajuće prepreke-ograde.

Kako je organizator poduzeo sve potrebne mjere sigurnosti, smatramo da se incident dogodio isključivo zbog neposluha gledatelja koji su usprokos opetovanim upozorenjima kršili sigurnosne propise, tako i gledateljica koja je nažalost stradala. Smatramo da do incidenta ne bi došlo da su gledatelji poštovali upute redara i sudaca.

Žiri natjecanja, www.brzina.net.

Print Friendly, PDF & Email