NEWS
VALFRESCO-S-1123
DIP2023-TOP

Nedjelja na Adventu Poreč uz slastice učenika TUŠ Antona Štifanića i festival “Veseli glasi – Voci Allegre”

Slatko jutro (3)
foto: Manuel Paljuh
18.12.2022. 19:00; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Nedjelja na Adventu Poreč uz slastice učenika TUŠ Antona Štifanića i festival “Veseli glasi – Voci Allegre”

Nakon uspješno održane subotnje adventske utrke, u nedjelju je bio red za „punjenje baterija“ uz Slatko jutro u režiji učenika i mentora Turističko-ugostiteljske škole Antona Štifanića.
Na ovom, već tradicionalnom događanju u sklopu Adventa Poreč učenici posjetitelje časte slasticama koje su sami izradili. Bilo je tu raznih muffina s bademima, šarenim mrvicama, čokoladom, kao i bezglutenskih slastica. Dijelili su ih učenice i učenici, a u podjeli im se pridružio i gradonačelnik Loris Peršurić, sa svojim zamjenikom Eliom Štifanićem. Uz grickanje slastica okupljeni su imali prilike uživati i u glazbenoj pratnji Malvazija banda, dok su one na Trgu slobode zabavljali Gordan Gregurović Gogo i Zlatko Crnković.

Od 17 sati na Trgu Matije Gupca održava se 22. dječji festival Veseli glasi – Voci allegre, na kojem nastupa 19 mladih pjevačica i pjevača iz porečkih osnovnih škola.

Dodajmo i kako je subotnja večer bila rezervirana za proslavu hrvatske bronce sa Svjetskog prvenstva u nogometu po ulicama grada, uz veliko finale u Parku Matije Gupca uz legendarne Gustafe. Također u subotu upaljena je i četvrta, posljednja adventska svijeća na Trgu slobode, u organizaciji Adventa Poreč i porečke župe. Događaj je to koji već tradicionalno obilježava adventske nedjelje, a okupio je i ovaj put brojne sugrađane.

Uz Grad Poreč-Parenzo, partneri Adventa Poreč su TZ Grada Poreča, Plava Laguna i Valamar, a suorganizatori Pučko otvoreno učilište Poreč, Usluga Poreč, Odvodnja Poreč, Gradska knjižnica Poreč, Klub za mlade Poreč, Zavičajni muzej Poreštine, Centar za posjetitelje La mula de Parenzo, Sportska zajednica Grada Poreča, porečke udruge kao i sve škole i vrtići te brojni drugi.

Bogati program provjerite na http://www.adventporec.com ili na Facebook stranici: www.facebook.com/adventporec  

foto: Manuel Paljuh

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email