VALFRESCO 4 S
SPORTduo – s2

Nazovi promet u Poreču sve više liči na onaj u Indiji

11.05.2006. 00:00; ; Početna / Novosti / Svakodnevnica / Nazovi promet u Poreču sve više liči na onaj u Indiji
154IMG_2673.jpg


Iako je još prošle godine  postavljena nova horizontalna signalizacija na području starog dijela grada, koja jasno označava da je Narodni trg predviđen kao okretište i parkiralište za motocikle, stare navike građana Poreča teško se mijenjaju, a kad tome dodate i nekulturu u prometu osim "navika" onda dobijete situaciju koju svaki dan možete vidjeti na Narodnom trgu, na Obali M. Tita, u ulici Alda Negrija, u ulici P. Kandlera i dalje. A to su bespotrebne gužve i nervoze vozača, psovke, trube automobila, i uglavnom nešto slično prometu bez znakova  i pravila kao u Indiji, što možete za zabavu pogledati na ovom linku.

Zanimljivo u svemu tome je da prometne policije nema niti u tragovima, da popularnog pauka tu nema i da ta komična (ne)regulacija prometa traje već mjesecima.

Pred neki dan počeo je i sastanak Komisije za promet Grada Poreča, koji je prekinut zbog nedostatka vremena.

Vrući kesten bili su, kako doznajemo, postavljanje stupića na pločnik u ulici A. Negrija i u Kandlerovoj ulici, kako bi se spriječilo parkiranje vozača na pločnik, što uzrokuje opasnu ugroženost svakog pješaka koji treba proći Negrijevom ulicom, jer je pločnik na drugoj strani ulice zauzet skelama. Iako je sastanak prekinut već je bilo vidljivo da postoji žestok otpor uglednih članova Gradskih tijela (koji su i članovi te iste Komisije) na postavljanje takvih "prepreka" s obrazloženjem da bi se postavljanjem stupića narušila estetika ali i smanjio broj parkirališnih mjesta. Dakle, po toj logici, pločnici u Poreču su parkirališta, a ne prostor predviđen za neometan "promet" pješaka. Smiješno !

Ono što apsolutno moramo dodati u ovom članku je da primjedbe građana ali gostiju Poreča dolaze svakodnevno na adresu Turističke zajednice Poreča kao i direktno članovima Mjesnog odbora Joakim Rakovac. Kako članovi MO moraju zastupati interese građana, koji su ih odabrali, MO je temu prometa u nekoliko navrata "načeo" na dogovorima u Gradu. Novi sastanka Komisije za promet očekuje se u ponedjeljak, 15. svibnja, a nakon toga slijedi i sjednica MO Joakim Rakovac, pa vjerujemo da ćemo u četvrtak moći objaviti neke novije, povoljnije vijesti sa područja prometa u Poreču.

Vrijeme ide dalje, u Poreču ima sve više gostiju, posebno vikendom, i sve je veći broj automobila na porečkim ulicama. Možda će se do početka glavne ljetne sezone nešto i dogoditi, neka odluka i slično, pa će se onda udarnički pristupiti crtanjima novih linija, postavljanju novih prometnih znakova ili tko zna čega.

O "rotorističkim" rješenjima na drugom kraju Poreča, koja nas tek očekuju, nekom drugom prilikom 🙂

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email