NEWS
HALF – s

Nataša Ravnić-Gašparini treća na svijetu

MMI3252230
Nataša Ravnić-Gašparini (foto: M. Mijošek, Glas Istre)
30.05.2016. 18:25; ; Početna / Slider / Nataša Ravnić-Gašparini treća na svijetu

Ines Maričić nova je svjetska kuglačka kraljica! Kuglačica riječke Mlake osvojila je dvije zlatne medalje garnirane s dva svjetska rekorda, čime se prometnula u prvo ime Svjetskog prvenstva održanog u Novigradu.
Da upotpune sjajan dan hrvatskog kuglanja, uz Ines, pobrinuli su se Porečanka Nataša Ravnić Gašparini i Hrvoje Marinović koji su dodali još tri brončane medalje.
Nakon što je zadnji dan Svjetskog kuglačkog prvenstva u Novigradu Ines otvorila polufinalnom 4:0 pobjedom nad Čehinjom Anetom Cvejnovom (649:593 u čunjevima), u velikom je finalu protiv Njemice Sine Beisser, koja je u drugom polufinalu svladala Ravnić Gašparini, odigrala maestralno i slavila 3:1 u setovima. Pritom je sa 675 oborenih čunjeva postavila i novi svjetski rekord, nadvisivši dosadašnji (672) koji je držala Slovenka Barbara Fiedel. Uz pojedinačni svjetski rekord, srušila je sjajna Maričić i svjetski rekord u kombinaciji s ukupno 877 čunjeva, preuzevši i tu čast od Slovenke Fiedel koja je dosad držala rekord s 868 čunjeva. Osvojila je tako Maričić duplu krunu i ušla u povijest svjetskih prvenstava. U Novigradu se slavio najveći uspjeh reprezentacije Hrvatske u povijesti pojedinačnih prvenstava, jer je osvojeno ukupno pet medalja, dvije zlatne i tri brončane. Jednu od bronci potpisala je Nataša Ravnić Gašparini. Priželjkivalo se u Novigradu hrvatsko finale, no Nataša nije u polufinalu uspjela svladati Njemicu Sine Beisser. Beisser je bila bolja 3:1 u setovima i 631:567 u čunjevima. No i bronca porečke kuglačice u strašnoj konkurenciji vrijedan je uspjeh. Cijelo prvenstvo odličan je bio i splitski kuglač Hrvoje Marinović, no u polufinalu je, unatoč još jednoj odličnoj igri, morao priznati primat najboljem kuglaču današnjice, Vilmošu Zavarku. Srpski reprezentativac je bio bolji, jer je uz 2:2 u setovima slavio 683:658 u čunjevima. Marinović je potom bronci u pojedinačnoj dodao i broncu u kombinaciji.

(Mladen PILAT, snimio Milivoj MIJOŠEK, Glas Istre)

Print Friendly, PDF & Email