NEWS
Ljeto u Funtani

Nastup plesnog koncert Ansambla „Lado“ večeras u Poreču

lado
07.07.2016. 11:55; ; Početna / Lifestyle / Zabava / Nastup plesnog koncert Ansambla „Lado“ večeras u Poreču

Folklorni ansambl Lado će nastupiti po drugi puta u Poreču, u organizaciji Turističke zajednice Grada Poreča, na Obali maršala Tita – porečka riva, u četvrtak, 07.07.2016. s početkom u 21,00 sat.

Jedan od najboljih folklornih ansambala na svijetu će u svojem večernjem programu dočarati ljepotu plesova, pjesama, glazbe i običaja iz raznih hrvatskih krajeva.

Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske osnovan je 1949. godine, sa zadaćom i ciljem istraživanja, prikupljanja, umjetničke obrade i scenskog prikazivanja najljepših primjera bogate hrvatske glazbene i plesne tradicije. 40 vrhunskih plesača, koji su istodobno i izvanredni pjevači, s lakoćom se transformiraju iz plesnog ansambla u reprezentativan folklorni zbor, a 14 odličnih glazbenika svira pedesetak tradicijskih i klasičnih instrumenata.

Ansambl LADO posjeduje jedinstvenu kolekciju izvornih narodnih nošnji iznimne vrijednosti i ljepote (više od 1200 kompleta), pa je ujedno i svaki nastup LADA, uz ples i pjesmu, svojevrsna revija originalnih narodnih nošnji.

 

Očekujemo Vas jer nas upravo Vi upotpunjujete

Vaša Turistička zajednica

Print Friendly, PDF & Email