NEWS

Nastavljaju se radovi na kanalizacijskom kolektoru Kosinožići i Vežnaveri – planirani dovršetak radova početkom prosinca

Vežnaveri (3)
04.10.2021. 14:49; ; Početna / Lifestyle / Ekologija / Nastavljaju se radovi na kanalizacijskom kolektoru Kosinožići i Vežnaveri – planirani dovršetak radova početkom prosinca

Odvodnja Poreč obavještava građane da će se u utorak 05.10.2021. godine nastaviti radovi na izgradnji druge faze glavnog kanalizacijskog kolektora u naseljima Kosinožići i Vežnaveri, nakon što je prva faza radova odrađena u lipnju ove godine te je ista bila privremeno obustavljena zbog turističke sezone.

Ovo je zajednička investicija komunalnog društva Odvodnja Poreč d.o.o. i Istarskog vodovoda Buzet, a sve sukladno  provedenoj zajedničkoj javnoj nabavi.

Paralelno sa izvođenjem radova na izgradnji dijela glavnog kanalizacijskog kolektora naselja Kosinožići – Vežnaveri u vrijednosti od 1,2 milijuna kuna, u predmetnoj nerazvrstanoj cesti izvoditi će se i radovi na izgradnji dionice vodovodnog ogranka za naselja Kosinožići i Vežnaveri u vrijednosti od 0,8 milijuna kuna. Također, Grad Poreč financirati će proširenje ceste u zoni obuhvata radova, gdje je moguće isto izvesti.

Ukupna vrijednost investicije iznosi preko 2 milijuna kuna. U sklopu navedenih radova predviđen je dovršetak izgradnje dijela gravitacijskih kolektora u dužini od 804 m’ te izgradnja dijela tlačnih vodova u dužini od 12 m’, u zoni zahvata radova na cesti.

Kompletan podsustav Antonci u procijenjenoj vrijednosti od 13,1 milijuna kuna, podijeljen je u nekoliko faza izgradnje kanalizacijske mreže u ukupnoj  dužini  od 7,8 km sa šest crpnih stanica, od čega je prije ove investicije izgrađeno 3,4 km glavnog kolektora na dionici  St.Portun – Kosinožići u vrijednosti od 5,5 milijuna kuna.

Odvodnja Poreč i Istarski vodovod Buzet zajedničkim investicijama omogućuju istovremeno izvođene radova u vodoopskrbi i odvodnji za dobrobit lokalne zajednice i stanovništva, da se prometnice ne prokopavaju i zatvaraju u više navrata.

Predviđeni rok za dovršetak radova u drugoj fazi je 65 kalendarskih dana. Odvodnja Poreč i ostali sudionici u gradnji poduzet će sve potrebne mjere kako bi se radovi dovršili čim je prije moguće, a očekivani rok završetka radova je u prosincu ove godine.

Tijekom izvođenja radova na izgradnji glavnog kanalizacijskog kolektora, dionica lokalne ceste između dijela Kosinožići i Vežnaveri, biti će zatvorena za sav promet te će se promet za stanovnike Vežnavera odvijati pod privremenom regulacijom prometa obilazno preko naselja Žikovići, Bačva, Višnjan, Nova vas i obrnuto.

Mole se građani za strpljenje, dodatni oprez pri kretanju motornim vozilima tim trasama cesta i u blizini gradilišta te na poštivanje privremene prometne regulacije.

Za sve informacije o stanju radova, možete nam se obratiti na broj telefona 052 431 003 ili na [email protected].

Odvodnja Poreč d.o.o.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email