NEWS

Nastavlja se s uređenjem dječjih i polivalentnih igrališta po svim naseljima Poreča

nove mrežice na golovima
27.08.2021. 13:41; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Nastavlja se s uređenjem dječjih i polivalentnih igrališta po svim naseljima Poreča

U dogovoru s mjesnim odborima i mještanima, Grad Poreč-Parenzo nastavlja s opremanjem i uređenjem dječjih i polivalentnih igrališta u na području grada i prigradskih naselja. Redovno održavanje obuhvaća kontrolu sprava na dječjim igralištima, zamjenu dotrajalih i oštećenih dijelova igrala, te sportskih rekvizita na polivalentnim igralištima.

Tako su nedavno na polivalentnom igralištu u Novoj Vasi zamijenjene stare košarkaške table od šperploče, te postavljene nove, od melamina sa zglobnim obručem i mrežicom. Na ostalim polivalentnim igralištima su, po potrebi, zamijenjene mrežice za koš za košarku i za rukometni gol. U naseljima Cancini, Žbandaj, Finida i Massa Lombarda zaštitne čelične mreže iza golova su sanirane i djelomično zamijenjene, a na nekim su mjestima su postavljene i nove plastificirane mreže visoke izdržljivosti. U parku Matije Gupca je u tijeku zamjena dotrajalih dasaka i farbanje drvenog paviljona, koji će, nadamo se, ove godine ponovno biti središnji dio porečkog Adventa, ali i drugih manifestacija.

Također, s ciljem podizanja sigurnosnih mjera igrališta, zamijenjena je dotrajala zaštitna metalna ograda uz dječje igralište u ulici Ive Andrića.

Ulaganja u opremanje i održavanje preko stotinu dječjih i polivalentnih igrališta na području Grada Poreča-Parenzo Upravni odjel za komunalni sustav nastavit će i u narednom periodu, sukladno potrebama i željama mještana i mjesnih odbora, kako bi svoj djeci i mladima bila omogućena sigurna i bezbrižna igra.

 

Grad Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email