NEWS
VALFRESCO sredina

Nakon Grada Poreča i općina Poreštine, i ove su se godine financiranju zapošljavanja dodatnih timova Hitne medicinske pomoći pridružile tvrtke Valamar Riviera, Plava laguna i Maistra

hitna
01.07.2019. 13:21; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Nakon Grada Poreča i općina Poreštine, i ove su se godine financiranju zapošljavanja dodatnih timova Hitne medicinske pomoći pridružile tvrtke Valamar Riviera, Plava laguna i Maistra

U proteklom su se razdoblju bili pojavili brojni izazovi na području zdravstvene skrbi i zdravstvenog standarda. Odlukama o novom ustroju Mreže hitne medicinske pomoći i smanjenju broja timova, Poreč je trebao ostati bez onih oblika osnovne zdravstvene skrbi naših građana i njihovih gostiju na koje su bili navikli i koji su bili potrebni.

Svi se još sjećamo teških trenutaka iz 2011. godine, kada je prema tim odlukama postojala ozbiljna opasnost da izvan sezone vrata naše Hitne budu zatvorena. To je kod većine građana izazvalo strah i opravdano nezadovoljstvo. Grad je odmah odgovorio na ovaj problem jedinim mogućim rješenjem, a to je financiranje dodatnih timova u Ispostavi Poreč.

Općine i turističke tvrtke koje djeluju na području Poreštine već petu godinu zaredom pokazuju razumijevanje i spremnost na zajedničku suradnju i financijsku podršku u rješavanju ovog problema. I danas je stav i politika Grada ostala nepromijenjena – uz podršku ostalih lokalnih zajednica na području Poreštine i velikih turističkih tvrtki osigurava se tzv. nadstandard, kako bi Porečanima koji su proteklih desetljeća gradili svoj Poreč i porečke ustanove ostane onaj isti zdravstveni standard na koji su navikli i koji su zavrijedili.

Nakon što je Grad u svibnju potpisao ugovore o dodatnom zapošljavanju timova hitne medicinske pomoći s općinama Poreštine, ovih su dana ugovor potpisale i najveće turističke tvrtke koje posluju na području Poreštine – Valamar Riviera, Plava laguna i Maistra, u ukupnom iznosu  od 285.246,00 kuna. Ovim se iznosom financira nadstandard hitne pomoći u sezoni, od 01.06.2019. do 30.09.2019, dok se sufinanciranje nadstandarda hitne pomoći Grada Poreča i općina Poreštine odnosi na period van sezone.

Za sve nadstandarde godišnje se izdvaja oko 900 tisuća kuna, odnosno, Grad Poreč-Parenzo izdvaja 481.203,00 kuna, općine Poreštine dodatnih 121.836,00 kuna a velike turističke tvrtke 285.246,00 kuna.

– Zahvaljujemo svim općinama Poreštine, ali i velikim turističkim tvrtkama koje ovim činom pokazuju društvenu odgovornost za jedno od najosjetljivijih područja, zahvalili su se iz Grada.

Podsjetimo, svjesni činjenice da u području zdravstvene skrbi postoji još jedan problem, a to je nedostatak liječnika, Grad je od 2017. godine započeo s financiranjem najma stana za dvoje liječnika zaposlena u ovom nadstandardu tijekom cijele godine, odnosno troje tijekom turističke sezone. Na taj način osiguran je dovoljan broj stručnjaka za rad u porečkoj Ispostavi.

Grad Poreč

Print Friendly, PDF & Email
Ljekarna