Najviše kiše palo na zapadu Istre, na Raspadalici udar bure 101 km/h

Zalazak u Poreču, foto: Monika Šuran
Zalazak u Poreču, foto: Monika Šuran
21.08.2013. 00:22; ; Početna / Novosti / Najviše kiše palo na zapadu Istre, na Raspadalici udar bure 101 km/h

Fronta je u Istru donijela kratkotrajno osvježenje uz buru, dok su oborine kao što smo i prognozirali bile vrlo lokalnog karaktera. Najviše kiše palo je u Zambratiji (18 mm) na krajnjem sjeverozapadu poluotoka, zatim slijede Vranići kraj Poreča (15 mm), Poreč (11 mm), Livade (9 mm) i Rovinj (7 mm). Najmanje kiše palo je na pulskom području i na Labinštini, većinom od 1 do 3 mm.

Dnevne temperature zraka najviše su se snizile u unutrašnjosti, dok se uz obalu temperatura ipak uspjela popeti do 28°C, kao primjerice u Puli i Rovinju. Zapuhala je umjerena i jaka bura, ponegdje sa olujnim udarima. Na Raspadalici je ujutro u 10 sati i 45 minuta zabilježen najjači udar bure u Istri (100,8 km/h).

Iduća 3 dana očekuje nas pretežno sunčano vrijeme. Noći će biti razmjerno svježe dok će danju biti vrlo toplo, od četvrtka i vruće. Još sutra očekujemo buru na cijelom području, a četvrtka slab do umjeren vjetar dnevnog tipa, odnosno ujutro će puhati bura, a danju sjeverozapadnjak. Novo jače pogoršanje vremena izgledno je u subotu, ali o tome više sutra.

  • Vijest napisao: Petar Radovan, istramet.com

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email