NEWS
LIDL – S posao

Najava kino-predstava iz POUP-a za ovaj tjedan

poup-logo-v
30.11.2020. 13:04; Učitavanja: 55; Početna / Obavijesti / Najava kino-predstava iz POUP-a za ovaj tjedan

Kultni ponedjeljak 

ponedjeljak, 30. 11. u 19.00
Sedmi pečat (1957.)
izvorno ime: Det sjunde inseglet
redatelj: Ingmar Bergman
uloge: Max von Sydow, Gunnar Björnstrand, Bengt Ekerot, Nils Poppe
trajanje: 96 minuta

sadržaj: U Švedsku kojom hara kuga sredinom 12. stoljeća nakon desetogodišnjeg sudjelovanja u križarskom pohodu vraćaju se vitez Antonius Block i njegov štitonoša Jöns. Jednog dana, dok Jöns izmoren leži na plaži, Antonius će shvatiti da je Smrt došla po njega. Želeći dobiti na vremenu i živ se vratiti kući, Antonius predloži Smrti da odigraju partiju šaha, ulog u kojoj je s jedne strane njegov život, a s druge odgovori na egzistencijalna pitanja koja ga muče, a koje će mu Smrt dati u slučaju njegove pobjede. Tijekom sljedećih nekoliko dana, dok sa Smrću bude igrao šah, Antonius će s njom putovati zemljom te pokušavati dokučiti postojanje Boga i smisao vlastitog života. Kao čovjek uzdrmane vjere, koju dodatno potkopavaju zbivanja u okolini i Jönsov cinizam, Antonius će shvatiti svu ispraznost ljudskog života te poželjeti prije smrti učiniti jedno plemenito i nesebično djelo.

 

ponedjeljak, 7. 12. u 19.00

Smrt u Veneciji (1971.)
izvorno ime: Morte a Venezia
redatelj: Luchino Visconti
uloge: Dirk Bogarde, Romolo Valli, Mark Burns, Nora Ricci, Marisa Berenson, Björn Andrésen
trajanje: 130 minuta

sadržaj: Skladatelj Gustav von Aschenbach, ozbiljan srčani bolesnik, dolazi u Veneciju na odmor. Odsjeda u luksuznom Grand Hotel des Bains na Lidu i tamo uoči privlačnog poljskog adolescenta Tadzija koji je sa svojom obitelji odsjeo u istom hotelu. Aschenbach je fasciniran Tadzijevom ljepotom i, iako ne uspostavlja izravan kontakt s mladićem, osjeća se osvježenim i pomlađenim usred grada kojim je zavladala epidemija kolere, ali lokalne vlasti to skrivaju da se turisti od kojih žive ne bi razbježali…

Kino

četvrtak, 3. 12., petak, 4. 12. i subota, 5. 12 u 18.00

Croods: Novo doba – sinkronizirano
izvorno ime: The Croods: A New Age
redatelj: Joel Crawford
žanr: animirani
uloge: Frano Mašković, Nataša Dorčić, Jelena Vukmirica Makovičić, Filip Križan, Marko Cindrić, Mirela Brekalo Popović
trajanje: 95 minuta

sadržaj: Nakon sedam godina prahistorijska obitelj Croods vraća se na velika platna. Croodsi traže novo mjesto za život te putuju svijetom u potrazi za sigurnijim mjestom za svoj dom. U svojoj potrazi nailaze na idilično mjesto okruženo zidinama i s jako puno hrane. No tamo nailaze i na novu, puno napredniju obitelj, koja ih se želi riješiti što prije. Nova obitelj daleko je razvijenija od Croodsa, žive u kući na drvetu, znaju uzgajati hranu, imaju toalet, lift i mnoge druge izume koje Croodsi nisu nikada vidjeli.

No neočekivani obrat natjerat će obje obitelji da surađuju i krenu na pustolovinu života s druge strane zidina. Na tom će putu shvatiti da ih ipak mnogo stvari povezuje i da mogu premostiti razlike koje ih razdvajaju.

četvrtak, 3. 12., petak, 4. 12. i subota, 5. 12 u 20.00

Vještice Roalda Dahla
izvorno ime: The Witches
redatelj: Robert Zemeckis
žanr: avantura
uloge: Anne Hathaway, Octavia Spencer, Stanley Tucci, Chris Rock
trajanje: 106 minuta

sadržaj filma: Ovo nije bajka. Ovo je film o pravim vješticama. Temeljen je na istoimenom klasiku Roalda Dahla, a ostvaren u režiji Oscarom nagrađenog Roberta Zemeckisa. Maštovita, zabavna i doista zastrašujuća priča o dječaku koji susreće prave vještice.

Tijekom održavanja događaja provode se sve propisane mjere određene Stožerom civilne zaštite. Pri dolasku u prostore kina, kazališta ili foajea, u galerije na otvorenje izložbi ili u učionice na tečajeve ili radionice, mole se posjetitelji da se pridržavaju propisane udaljenosti od 1,5 metra, ponesu svoje maske za lice te planiraju vrijeme i za:

  • mjerenje temperature i dezinfekciju ruku pri ulazu u prostore;
  • upis svojih podataka (ime, prezime, telefon) na listu kontakata.

Rezervacija mjesta i kupnja ulaznica za projekcije: [email protected].

Print Friendly, PDF & Email