NEWS
valfresco

Najava događanja iz POUP-a za ovaj tjedan

poup-logo-v
04.06.2018. 14:51; Učitavanja: 83; Početna / Obavijesti / Najava događanja iz POUP-a za ovaj tjedan

Kino

Četvrtak, 7. 6., petak, 8. 6. i subota, 9. 6. u 19.00

Prinčeva strana priče – sinkronizirano
izvorno ime: Charming
redatelj: Ross Venokur
žanr: animacija
uloge: Radovan Ruždjak, Tena Jeić Gajski, Mila Elegović, Renata Sabljak, Hana Hegedušić
trajanje filma: 90 minuta

sadržaj filma: Kao beba je princ Šarmer blagoslovljen neodoljivim šarmom zbog kojeg se na njega sve žene lijepe kao magneti. Svaka žena koju upozna zaljubljuje se u njega, ali nakon što se nađe zaručen istovremeno s tri djevojke, princ uz pomoć stranca odluči krenuti u potragu za pravom ljubavi. Međutim stranac Lenny krije veliku tajnu.

Četvrtak, 7. 6.  i subota, 9. 6. u 21.00

Solo: priča iz Ratova zvijezda – kategorija 12
izvorno ime: Solo: A Star Wars Story
redatelj: Ron Howard
žanr: akcija, znanstvena fantastika
uloge: Alden Ehrenreich, Emilia Clarke, Donald Glover, Woody Harrelson
trajanje filma: 135 minuta

sadržaj filma: Tijekom avanture u mračnom podzemnom svijetu punom kriminala Han Solo upoznaje svog budućeg kopilota Chewbaccu i susreće se s Landom Calrissianom godinama prije pridruživanja Pobunjenicima.

Petak, 8. 6. u 21.00

Plastični ocean
Film u sklopu festivala moru aMore i povodom Svjetskog dana mora

izvorno ime: A Plastic Ocean
redatelj: Craig Leeson
žanr: avanturistički dokumentarni film
uloge: David Attenborough, Sylvia Earle, Craig Leeson
trajanje: 102 minute

sadržaj filma: Novinarka Craig Leeson, u potrazi za nedostižnim plavim kitom, otkrije plastični otpad u onome što bi trebalo biti netaknuto more. Craig se udružuje sa slobodnom roniteljicom Tanyom Streeter i međunarodnim timom znanstvenika i istraživača, s kojima iduće četiri godine putuje na dvadesetak lokacija širom svijeta kako bi istražili krhko stanje naših oceana, otkrili alarmantne istine o onečišćenju plastikom te došli do radnih rješenja koja se mogu odmah primijeniti.

Likovna djelatnost

Četvrtak, 7. 6. u 21.00
Tea Kralj: Haptic memoria
Mala galerija POUP-a
otvorenje samostalne izložbe slika

trajanje izložbe: 7. 6. – 30. 6. 2018.

Radno vrijeme galerije: svakim danom 10.00 – 12.00 i 19.00 – 22.00 osim nedjelje i praznika.

U Galeriji Zuccato otvorena je izložba Iza linije Ivane Armanini, Igora Hofbauera i Mirona Milića

Trajanje izložbe: 24. 5. – 24. 6.

Radno vrijeme galerije svakim danom 10.00 – 13.00 i 17.00 – 22.00 osim nedjelje i praznika.

„Izložbom Iza linije predstavljeni su radovi (plakati, crteži, stripovi, ilustracije) tri po mnogočemu srodna, ali i vrlo različita autorska rukopisa i koncepcija Ivane Armanini, Igora Hofbauera i Mirona Milića. Umjetnici su se školovali, razvijali i predstavljali svoje radove prvenstveno u javnom prostoru grada Zagreba, da bi se potom njihovo djelovanje proširilo u javnost (urbanu i virtualnu) cijele Hrvatske i šire. Javnost je, u slučaju radova ovih umjetnika, dvostruko određena – Armanini, Hofbauer i Milić vrlo često stvaraju za javne, virtualne i urbane platforme, a veliki broj ovih radova (jednim dijelom i novopredstavljeni Milićevi crteži) čine plakati koji su povijesno i aktualno sredstvo javne komunikacije. Koristeći javnost, koja je mjesto oporbe i antagonizama (O. Marchart), u osobnim komentarima svakodnevice na plakatima Ivane Armanini, vizualno provokativnim plakatima za događanja Igora Hofbauera ili crteža i brojnih djela ostvarenih za javni prostor grada Mirona Milića, umjetnici provociraju javno mišljenje i izazivaju reakciju promatrača izvan galerijskih institucija. Cilj ovih djela jest zaokupiti pozornost promatrača u suvremenom diktatu vremena i pružiti intenzivno iskustvo. Plakat i crtež u takvim okolnostima moraju izazvati reakciju – bila ona smijeh, čuđenje ili užasavanje; vizualni kod mora biti jezgrovit, izvedbeno jasan, lišen svakog balasta, a vizualno-verbalni scenarij bliži svakodnevnom govoru bez visokoumjetničkog elitizma.“

(iz predgovora, Patricija Počanić)

Print Friendly, PDF & Email