Najava događanja iz POUP-a za ovaj tjedan

poup-logo-v
08.08.2016. 10:49; ; Početna / Obavijesti / Najava događanja iz POUP-a za ovaj tjedan

KINO

12.-13.8.2016. u 19h   ///   LEDENO DOBA: VELIKI UDAR   /  Ice age: Collision course
SINKRONIZIRANO!
REDATELJ: Mike Thurmeier, Galen T. Chu  |  ŽANR: Animacija, avantura
ULOGE: Edo Majka, Tarik Filipović, Darija Knez, Ljubo Kerekeš
TRAJANJE FILMA: 94 minuta

SADRŽAJ FILMA: Scratova potraga za odbjeglim žirom ovoga puta će ga katapultirati u svemir, gdje će se dogoditi niz kozmičkih događaja koji prijete uništenju cijelog svijeta. Kako bi se spasili od katastrofe koja im prijeti, Manny, Sid i Diego, morat će napustiti svoj dom i krenuti u nove avanture te putovanje u nove, egzotične zemlje gdje će upoznati mnoštvo novih likova.

12.-13.8.2016. u 21h   ///   OPASNOST IZ DUBINE  /  The Shallows
Žanr: Drama, Triler
Redatelj: Jaume Collet-Serra
Glavne uloge: Blake Lively, Óscar Jaenada, Brett Cullen
Trajanje: 87 minuta

SADRŽAJ FILMA: U napetom horor trileru Opasnost iz dubine, Lively glumi Nancy, američku surfericu koja jednoga dana odluči potpuno sama surfati zabačenom obalom. U jednom trenutku napada ju velika bijela morska psina i Nancy završava nasukana nedaleko od plaže, na malenoj hridi. Međutim, premda je obala koja joj donosi spas udaljena tek dvjestotinjak metara, Nancy ne može tako lako doći do nje, jer oko hridi na kojoj se nalazi cijelo vrijeme vreba morski pas…

LJETNO KINO ROXY

ČETVRTKOM – KINO NA OTVORENOM

11.8.2016.

u 21h ///  AFERIM! / Aferim!
REDATELJ: Radu Jude
ŽANR: vestern, komedija
ULOGE: Teodor Corban, Mihai Comanoiu, Toma Cuzin
TRAJANJE FILMA: 108 minuta
NAGRADE: dobitnik Srebrnog Medvjeda za najbolju režiju na Berlinaleu 2015. Pobjednik Vukovar film festivala 2015.

SADRŽAJ FILMA: Rumunjska, 1835. godine. Žandar Costandin i njegov sin u potrazi su za Romom, robom koji je pobjegao od svog uglednog gospodara te se sumnja da je imao aferu s njegovom suprugom. Na svom putu susreću ljude različitih nacija i vjere. Turke i Ruse, kršćane i Židove, Rumunje i Mađare. Svatko od njih gaji predrasude spram drugih koje se prenose s generacije na generaciju. A kada nađu roba po imenu Carfin, njihova avantura još nije završena…

 

U 23h ///  TRUMBO / Trumbo

REDATELJ: Jay Roach
ŽANR: biografski, drama
ULOGE: Bryan Cranston, Diane Lane, Helen Mirren
TRAJANJE FILMA: 124 minuta

SADRŽAJ FILMA: Uspješna karijera scenarista Daltona Trumboa ( napisao scenarij za Spartaka, Praznik u Rimu i Leptira) dolazi do kolapsa kada ga se kao i druge hollywoodske filmaše stavi na crnu listu zbog njegovih političkih uvjerenja. Film prati njegovu borbu protiv američke vlade i šefova velikih studija u ratu u koji su bile uključene veličine tog vremena od Hedde Hopper do John Waynea preko Kirka Douglasa i Otta Premingera.

 

KONCERTI

  1. JAZZ IN LAP, JAZZ FESTIVAL POREČ 2016

U srijedu, 10. kolovoza, s početkom u 22.00 sata, u sklopu «21. Jazz-a u Lapidariju», u Caffe del Maru – hotel Palazzo, održat će koncert THE POSITIVE CREATIVE WORL FEAT.MARKO KALČIĆ AND KRISTIAN TERZIĆ /NRW u sastavu:

  • Dinesh Mishra – bansuri flaute (India)
  • Daniel Düring – gitara (Germany)
  • Nippy Noya – udaraljke (Indonesia/Nl)
  • Rechungpa – gong, vokal, Soundspaces (Germany)
  • Yonga Sun – bubnjevi (Korea/De)
  • Marko Kalčić -bas (Croatia)
  • Kristian Terzić – klavijature (Croatia)

Ulaz je slobodan.

  1. KONCERTNA SEZONA U EUFRAZIJEVOJ BAZILICI

U utorak, 9. kolovoza s početkom u 21.00 sat, u sklopu «55. Koncertne sezone u Eufrazijevoj bazilici», koncert klasične glazbe održat će „Splitski virtuozi“ gudački orkestar / HR.

U petak, 12. kolovoza, s početkom u 21.00 sat, u sklopu «55. Koncertne sezone u Eufrazijevoj bazilici», održat će koncert klasične glazbe ANSAMBL MARCO POLO / HR – renesansni ansambl.

Cijena ulaznice za koncerte klasične glazbe: 50,00 kn

Ulaznice se mogu kupiti na ulazu u Eufrazijevu baziliku, na dan koncerta, sat vremena prije početka.

IZLOŽBE

ISTARSKA SABORNICA

U četvrtak 11. kolovoza  s početkom u 21 sat, u Istarskoj sabornici će se održati otvaranje 56. ANNALA pod nazivom „Brdo 1976-2016“. Kustosice ovogodišnjeg Annala su dr.Ursula Kirzinger, Jerica Ziherl i Branka Benčić.

Izložba ostaje otvorena do 10. rujna 2016. godine. Radno vrijeme galerije: svakim danom od 10.00 – 12.00 i 19.00 – 22.00 osim nedjelje i praznika.

GALERIJA ZUCCATO

U Galeriji Zuccato, Dekumanska 34, Poreč, otvorena je izložba fotografija “Topografije” Igora Zirojevića. Riječ je retrospektivnoj izložbi afirmiranog pulskog autora srednje generacije, sastavljenoj od tri ciklusa fotografija velikih formata (140×100) izlaganih u posljednjih nekoliko godina.

Izložba ostaje otvorena do subote, 20. kolovoza 2016. g. svakim danom osim nedjelje i praznika od 10.00 – 12.00 te od 19.00 – 22.00 sati.

Print Friendly, PDF & Email