Najava događanja iz POUP-a za ovaj tjedan

poup-logo-v
20.06.2016. 10:19; ; Početna / Obavijesti / Najava događanja iz POUP-a za ovaj tjedan

KINO

23.-24.6.2016. u 19h   ///   WARCRAFT: POČETAK  –  Kat 12
IZVORNO IME: Warcraft
REDATELJ: Duncan Jones  |  ŽANR: Epska avantura
ULOGE: Travis Fimmel, Paula Patton, Ben Foster, Dominic Cooper
SADRŽAJ FILMA: Mjesto radnje je zemlja Azeroth, a odvija se u vrijeme kad su se ljudi i orkovi prvi put sreli te prikazuje obje strane tijekom sukoba. U filmu će se pojaviti likovi poput Durotana, Anduina Lothara, Llanea Wrynna, Variana Wrynna, Medivha, Orgrima Doomhammera, Gul’dana, Grommasha Hellscreama i Khadgara – iskusnim obožavateljima poznata radnja i likovi. U borbi dva različita svijeta naći će se dva junaka koja će odlučiti o sudbini svojih ljudi, obitelji i svoga doma.

23.-24.6.2016.  u 21h    ///    MAJSTORI ILUZIJE – Kat 12
IZVORNO IME: Now you see me 2
REDATELJ: Jon M. Chu  |  ŽANR: Akcija, komedija, triler
ULOGE: Woody Harrelson, Morgan Freeman, Mark Ruffalo, Daniel Radcliffe
TRAJANJE FILMA: 115 minuta

SADRŽAJ FILMA: Godinu dana nakon što su nadmudrili FBI i dodvorili se javnosti svojim Robin Hood stilom, iluzionisti se pripremaju za veliki povratak na scenu. Vraćaju se kako bi razotkrili neetičku praksu tehnološkog magnata koji ih je primorao na pljačku. Njihova jedina nada je izvesti još jedan spektakularan trik kojim će otkriti tko zapravo stoji iza cijele priče.

IZLOŽBE

U GalerijI Zuccato (Dekumanska 34), otvorena je izložba „S ONE STRANE SADRŽAJA (PROCESI TRAGANJA)“, izlažu: Ivana Jurić, Patricija Purgar, Fedor Fischer.

Izložbu je moguće pogledati od 02.06 – 30.06.2016.

Radno vrijeme galerije: svakim danom od 10.00 – 12.00 i 19.00 – 22.00 osim nedjelje i praznika.

„Mladi umjetnici Ivana Jurić, Fedor Fischer i Patricija Purgar, koji žive i djeluju u Zagrebu, u odabranom mediju i kroz vlastiti pristup, istražuju procese „s one strane sadržaja“. Bave se onim procesima koji sadržaj ne zanemaruju, ali razotkrivaju ono iza ili nakon njega. Ivana Jurić, u potrazi za identitetom, bavi se unutarnjim procesima koji predstavljaju ono iza svjesnog sadržaja. Fedor Fischer razmatra samu materijalnost slike koja je temelj izgradnje novog sadržaja. Središnja okosnica djela Patricije Purgar je fragmentirani pejzaž koji, kao rubna slikarska vrsta, omogućuje  prikazivanje interijera i eksterijera ispražnjenih od sadržaja. Svako zalaženje izvan sadržaja omogućuje novi umjetnički pogled na poznato.“

(iz predgovora, Patricija Počanić)

 

Print Friendly, PDF & Email