NEWS
VALFRESCO S-170422

Najava događanja iz POUPa za ovaj tjedan

22.02.2010. 00:00; ; Početna / Obavijesti / Najava događanja iz POUPa za ovaj tjedan

KINO

26. i 27. veljače 2010. u 19.30 h prikazivat će se akcijski spektakl, ZF AVATAR
Redatelj : James Cameron
Uloge : Sam Worthington, Sigourney Weaver, Michelle Rodriguez ,Zoe Saldana, Giovanni Ribisi
trajanje: 166 min
Sinopsis:
Spektakl Jamesa Camerona priča je o marincu u kolicima koji dobiva avatar – novo tijelo u kojem može preživjeti boravak na dalekom planetu.
Jake Sully je bivši marinac prikovan zainvalidska kolica. Bez obzira na invaliditet, Jake je ratnik i borac. Regrutiran je i poslan na Pandoru, daleki planet na kojem korporacije vade rijedak mineral kojim će riješiti energetsku krizu na Zemlji. Budući je Pandorina atmosfera otrovna, stvoren je Program Avatar kojim se ljudska svijest spaja na avatar, biološko tijelo na daljinsko upravljanje koje može preživjeti na smrtonosnom Pandorinom zraku.

IZLOŽBE

U organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Poreč u petak 26. veljače 2010. u Istarskoj sabornici (Matka Laginje 6) u 19 sati održat će se otvorenje PRO FUTURE – skupne selektirane izložbe amaterskog likovnog stvaralaštva.
Od ukupno 86 prijavljenih, ocijenjivački sud u sastavu Tereza Pavlović, Petra Počanić i Andi Bančić odabrao je 53 izlagača, a najbolji rad čiji će autor biti nagrađen samostalnom izložbom u Maloj galeriji tijekom listopada 2010. bit će poznat na dan otvaranja izložbe.

Uz ovaj stručni odabir dodjeljuje se i nagrada najboljem autoru po mišljenju publike, a glasanje će se odvijati isključivo na dan otvaranja izložbe putem glasačkih listića.
Rezultati će biti objavljeni na web stranicama učilišta (www.poup.hr) tjedan dana od odvijanja istog.

Izložba će biti otvorena do 20. ožujka 2010. svakim danom osim nedjelje od 10 – 13 i 17- 19 h.

Popis izlagača:
Altin Nevio, Banko Jelisaveta-Cana, Baranašić Stefanija, Baričević Fumica,Bijelić Ankica, Biljuh Mario, Bonačić Karlo, Bosanac Željko. Božac Ana, Bradaschia Loredana, Bratović Silvana, Cseplo Mihael, Cvjetković Anđelo, Ćurko Laura, Dapiran Branka, Đukić Višnja, Frištek Dijana, Grundler Vesna, Hekić-Janko Ivan, Ivanek Lidija, Janko Margerita, Juzbašić Jasminka, Kirinec Zlatko, Kovačević Vesna, Krnić Vinka, Lazičić-Putnik Ljiljana, Perkavac Loris, Lovrić Željko, Majdak Jasna, Manzin Franko,Medanić Erika, Menković Dijana, Oplanić Slavica, Ostojić Irena, Penović Velimir, Pisac Mato, Poklepović Mira, Poropat Vilma, Rioža Linda, Rupenović Marta, Simonović Ferdinando, Stupar Nevenko, Šimurina Ivana, Škorić Mira, Škubonja Latica, Špikić Božidar, Štimac Sanja, Tanković Ivan, Tomulić Aleksandar, Trošt Duilio, Vasiljević Dragica, Weiss Ivanka, Žarković Tamara

KAZALIŠTE

Dana 25. veljače 2010. godine, s početkom u 19.30 sati, u kazališnoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta Poreč, Teatar Exit izvest će predstavu «Kauboji».

Autor i redatelj Saša Anočić
Igraju Živko Anočić, Matija Antolić, Hrvoje Barišić, Krunoslav Klabučar, Rakan Rushaidat, Radovan Ruždjak, Ivana Starčević

On je jahač ledenog pogleda, u kojem se zrcali samoće i prerije horizont, a šešir mu miriše na znoj, krv i nešto viskija. Okorjelo srce ovog, samorazumljivo, ubojice bez razloga, može zagrijati jedino zanosni glas pun meda i obećanja jedre barske pjevačice.
U grad stižu Kauboji, ali ne oni na koje ste navikli u klasičnim američkim western filmovima, već oni puno gori od njih, kauboji koje se može naći i u Ogulinu i u Bednji i u Ladimirevcima.
A zašto su oni puno gori govori sama činjenica da su se našli upravo u Teatru Exit gdje čak i oni najgori postaju još lošiji, pa tako kazališna ekipa kojoj nikada nije bilo na umu kako u najavi predstave Pavlica Bajsić kaže, uljuljkati od posla umorne građane i građanke, stavlja na repertoar – mjuzikl (?!) , koji po svim kriterijima mjuzikla upravo to i čini.
Exitovci se, dakle, zapitkuju kako nakon cijelog vala njima karakterističnih predstava, nastaviti dalje, u nepoznato, a odlična glumačka i svakako autorska ekipa odlučuje pripremiti predstavu o pripremanju predstave o kaubojima, odnosno naturščicima koju svoju ulogu u mjuziklu doživaljavaju kao borbu za pobjedu, barem jednu koju će u životu ostvariti.

Cijena ulaznice: 80,00 kn

Ulaznice u pretprodaji mogu se kupiti svakim radnim danom od 8-14 sati u uredima Pučkog otvorenog učilišta Poreč, a na dan predstave na blagajni kazališta sat vremena prije početka iste.

OBRAZOVANJE

Obrazovna djelatnost Pučkog otvorenog učilišta Poreč upisuje polaznike na tečajeve stranih jezika, informatičke tečajeve, verificirane programe osposobljavanja za samostalne knjigovođe, maslinare, medicinske masere i njegovatelje.

Započinju tečajevi njemačkog i francuskog jezika, a zainteresirani se mogu upisati i na verificirane program osposobljavanja za medicinskog masera i samostalnog knjigovođu koji se upisuju u radnu knjižicu.
Nastavite svoje obrazovanje i upotpunite iskustvo znanjem!

Informacije i prijave:
putem e-maila na [email protected]  
ili na broj telefona 887 216 radnim danom od 12 do 14 sati.

Print Friendly, PDF & Email