NEWS

Na Stanciji Vergotin postavljanje infrastrukture i pripreme za asfaltiranje

Pripreme za asfaltiranje
28.01.2022. 12:39; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Na Stanciji Vergotin postavljanje infrastrukture i pripreme za asfaltiranje

Nastavljaju se komunalne aktivnosti po porečkim naseljima.
Na Stanciji Vergotini tako je u tijeku uređenje prometnica ukupne dužine 390 metara i širine 4,5 metra u središtu naselja. Izvođenje radova krenulo je nakon rješavanja imovinsko pravnih odnosa, a u prvoj fazi vrše se radovi na infrastrukturi – postavljanje mreže za javnu rasvjetu koju vodi Grad Poreč-Parenzo,  priključci građevinskih parcela na vodovodnu mrežu koje će izvršiti Istarski vododvod Buzet d.o.o, na kanalizacijsku mrežu koje će raditi Odvodnja Poreč d.o.o.o, te na elektroenergetsku mrežu koje je izvoditi HEP d.d..
Nakon završetka radova na postavljanju komunalne infrastrukture kreće priprema donjeg stroja prometnice, nakon čega i postavljanje asfaltnog zastora, te na kraju uređenje bankina i označavanje signalizacijom.

I ovaj je zahvat još jedan nastavak zajedničke koordinacije svih dionika u komunalnom opremanju, koji omogućava bolje i temeljitije izvođenje radova, bez potrebe za naknadnim intervencijama, koja se već pokazala uspješnom, a nastojat će se prakticirati i ubuduće.

Grad Poreč

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email