NEWS
VALFRESCO 10/23S

Na Skupštini Istarskog boćarskog saveza proglašeni i najbolji pojedinci i kolektiv u prošloj godini

nagrađeni
15.06.2016. 12:01; ; Početna / Sport i rekreacija / Na Skupštini Istarskog boćarskog saveza proglašeni i najbolji pojedinci i kolektiv u prošloj godini

Na nedavno u porečkom Domu obrtnika održanoj redovnoj izbornoj sjednici Skupštine Istarskog boćarskog saveza tradicionalno je održano i svečano proglašenje najboljih pojedinaca i kolektiva za prethodnu godinu, odnosno za 2015.

Tanja Grubiša (BK Labin) izabrana je za najbolju boćaricu. Na Europskog prvenstvu u talijanskom Saluzzu je, zajedno s reprezentativnom kolegicom Ivom Vlahek (Špansko, Zagreb) osvojila naslov europske viceprvakinje u parovoma, dok je na prvenstvima Hrvatske osvojila dvije brončane medalje, u disciplinama pojedinačno klasično i u parovima, zajedno s klupskom kolegicom Anikom Ujčić.

Nenad Tadić (BK Istra Poreč) izabran je za najboljeg boćara. Na Svjetskom prvenstvu u Rijeci je, zajedno s reprezentativnim kolegom Antom Grančićem (Vargon, Rijeka) osvojio naslov svjetskog viceprvaka u parovima, dok se na prvenstvu Hrvatske u disciplini pojedinačno klasično okitio titulom državnog prvaka.

Dajan Jurman (BK Trio Pazin) izabran je za najboljeg mladog boćara, juniora i kadeta. Na prvenstvima Hrvatske osvojio je tri brončane medalje, juniorsku u bližanju i izbijanju u krug, te dvije kadetske u brzinskom izbijanju i parovima zajedno s klupskim kolegom Filipom Matijašićem.

Milan Celija, izbornik senioske i mlađeseniorske reprezenacije, te pomoćnik izbrnika juniorske reprezentacije Hrvatske, izabran je za najboljeg trenera. Seniorska reprezentacija koju je vodio na SP-u u Rijeci osvojila je jednu zlatnu i tri srebrne medalje s čime je Hrvatska po vrijednosti osvojenih medalja zauzela 3. mjesto u konkurenciji 34 zemlje. Mlađeseniorska i juniorska reprezentacija su pod vodstvom Celije i Čede Vukelića na SP u marokanskoj Casablanci osvojile po jednu zlatnu i srebrnu, te dvije brončane medalje s čime je Hrvatske po vrijednosti osvojenih medalja zauzela 2. mjesto u konkurenciji 21 zemlje.

BK Istra Poreč je izabrana za najbolji klub. U Prvoj HBL je osvojila 3. mjesto.

ŽBK Nova Veruda iz Pule, koja se natječe u Hrvatskoj ženskoj ligi, je dobila posebno priznanje za izniman doprinos razvoju ženskog boćanja u Istarskoj županiji.

U izbornom dijelu sjednice na rukovodeće dužnosti IBS-a izabrani su:

  1. Franko Buda – predsjednik
  2. Tanja Grubiša – dopredsjednica

Ostali članovi Izvršnog odbora:

  1. Loris Matković
  2. Boris Nadenić
  3. Nereo Fable
  4. Dario Rabar

5.Davor Sloković

te dvojica članova Izvršnog odbora bez prava glasa

  1. Valter Ivančić – predstavnik Zbora trenera IBS-a
  2. Denis Peršić – predstavnik Zbora sudaca IBS-a

K.K.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
IRONMAN S-23