Predstavljanje ronilačkog i pustolovnog turizma na sajmu Sport Fest u Poreču

SPORT FEST KLIK PUL A
19.10.2021. 13:29; ; Početna / Gospodarstvo / Predstavljanje ronilačkog i pustolovnog turizma na sajmu Sport Fest u Poreču

Na zajedničkom štandu HGK – Županijske komore Pula na nedavno održanoj manifestaciji Sport Fest u Poreču, od 15. do 17. listopada, predstavile su se strukovne organizacije iz područja turizma koje djeluju na području Istre.

Nastup ŽK Pula na manifestaciji Sport Fest koja objedinjava elemente edukacije i zabave kroz tri glavna segmenta: konferencija, sajma te fun zona, organiziran je u sklopu EU projekta KLIK Pula u kojem  HGK – Županijska komora Pula sudjeluje kao jedan od partnera. Cilj Komore je uključiti što više poslovnih subjekata u postupak formiranja tzv. Centra kompetencija za povećanje konkurentnosti hrvatskog turizma kroz unaprjeđenje obrazovne infrastrukture i provedbu programa obrazovanja, usavršavanja i osposobljavanja ljudskih potencijala izvrsne kvalitete u skladu s potrebama visokokvalitetnih smještajnih i uslužnih kapaciteta.

Na komorskom štandu svoje proizvode i usluge predstavile su tvrtke iz Strukovne grupe ronilačkog turizma i Sekcije Zajednice pustolovnog turizma ŽK Pula. Riječ je o specifičnim segmentima turizma koji su ove godine ostvarili dobre poslovne rezultate, a čije se poslovanje odvija i izvan glavne turističke sezone.

Za ove dionike u turizmu vrlo je važna suradnja s lokalnom zajednicom i umrežavanje s drugim pružateljima usluga u turizmu u cilju stvaranja što kvalitetnije destinacijske usluge koja može zadovoljiti potrebe gostiju u svim segmentima boravka u destinaciji. Pritom se zahtjevi potrošača i gostiju neprestano mijenjaju i povećavaju, a zdravstvena sigurnost gostiju i visoki higijenski standardi, sastavni su dio poslovanja ovih segmenata turističke ponude.

 

 HGK – Županijska komora Pula

Print Friendly, PDF & Email