NEWS
VALFRESCO sredina

Na Plava Laguna Ironman 70.3 Poreč prijavljeno više od sto hrvatskih natjecatelja!

2022-10-11_08h33_10
11.10.2022. 08:34; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Na Plava Laguna Ironman 70.3 Poreč prijavljeno više od sto hrvatskih natjecatelja!

Na prvom porečkom Plava Laguna Ironman 70.3 natjcanju koje će se održati u nedjelju 16. listopada prijavljeno je više od 100 natjecatelja iz Hrvatske. To je sjajna brojka i dokaz da su Hrvatski sve više zaluđeni ovom zahtjevnom disciplinom koja se sastoji od plivanja, bicikliranja i trčanja. Na Ironman 70.3 distance iznose 1.9 km plivanja, 90 km bicikliranja te 21 km trčanja.

“Radujemo se ovako dobroj brojci natjecatelja iz Hrvatske. Ako njoj pridodamo 220 natjecatelja iz Italije, 140 natjecatelja iz Austrije, 110 iz Slovenije te stotinjak iz Njemačke, možemo govoriti o fantastičnom odazivu s naših ključnih emitivnih tržišta, što nam je jako važno prije svega kao turističkoj kompaniji”, poručuje Goran Vrus, direktor utrke i pomoćnik direktora sektora za operacije za sport Plave Lagune.
“Raduje i činjenica da je više od 50 prijava iz Ujedinjenog Kraljevstva, nacije koji su inače najbrojniji triatlonci u Ironman svijetu te je cilj da ta brojka iz godine u godinu bude i veća”, poručuje prof. Vrus.

Ove godine jedan od hrvatskih natjecatelja biti će i Ognjen Golubić, voditelj emisije Dobro jutro Hrvatska HTV 1, koji je već iskusan triatlonac, a o razlozima zašto voli triatlon govori: “Malo rekreativno trčiš. Pa kupiš cestovni bicikl. Pa razmišljaš kako to sve povezati. Onda veoma brzo dođeš do triatlona”.

O svojoj motivaciji za ovu zahtjevnu disciplinu govori:” Moram priznati da su me motivirali ljudi koji te tri discipline odrađuju kao da je jedna. I iako nije lagano triatlon se podvuče pod kožu i postane ti neizostavni dio svakodnevice. Ove godine sam završio svoja prva dva Ironman natjecanja. Jedan teški u Klagenfurtu te Emilia Romagna u Italiji”.

O očekivanjima od svog čak trećeg ovogodišnjeg Ironmana govori: “Od porečke utrke očekujem prije svega da je završim. Pokušati ću odraditi utrku u nekom zadanom vremenu, ali kako je triatlon nepredvidiv zbog mnogih otežavajućih faktora više si ne zadajem previsoke ciljeve”, govori Golubić.

Dan prije samog Ironman 70.3 natjecanja, u subotu, 15. listopada održat će se i IronKids utrka gdje će čeličenje u trkačkoj disciplini moći okusiti oni najmlađi. Za IronKids utrke prijaviti se mogu djeca dan prije 14.10. u podnevnim satima u hotelu Molindrio odnosno od 8 do 10 sati na dan natjecanja 15.10. u Hotelu Molindrio. Utrke počinju kod SKI Lifta u Zelena

Sama Ironman utrka počinje u nedjelju u 8 sati ispred hotela Parentium dionicom plivanja (1.9 km), a nastavlja se biciklističkom dionicom (90 km) na releaciji Poreč – Višnjan, koja će se voziti djelomično po zatvorenom Istarskom Ipsilonu te će stoga omogućavati ostvarenje personal best rezultata. Posljednja, trkačka trasa, započinje u Zelena Resortu i vodi do centra starog grada Poreča, preko uvale Saladinka i natrag (21 km). Ovo natjecanje najbolji sportaši završavaju već unutar 4 sata, dok je vremensko ograničenje utrke 8 sati i 30 minuta.

Milijun natjecatelja godišnje završe utrku pod brendom Ironman, web stranica Ironman.com ima godišnje preko 30 milijardi posjeta, što nam govori da će ovaj event biti veliki promotor Poreča, Istre i Hrvatske.

Za više informacija posjetite www.ironman.com/im703-croatia i društvene mreže.

Najbolji na Plava Laguna IRONMAN 70.3. Poreč osigurati će si i mjesta (45) za Svjetsko prvenstvo IRONMAN 70.3 koje će se održati u Lahti, Finska 26. – 27.kolovoza 2023.

Događanje podržavaju Hrvatska turistička zajednica, Grad Poreč, TZ Grada Poreča, TZ Općine Funtana, Istarska županija, TZ Istarske županije, Bina Istra, Podravka, Kala, Cedevita, Zagrebačka pivovara. 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
Ljekarna