NEWS
Max sredina 2 nagradna igra

Na međunarodnoj izložbi inovacija u Nürnbergu Ervinu Matiću iz Poreča dodijeljena zlatna medalja i specialna nagrada

SVI HRVATSKI IZLAGAČI
04.11.2019. 11:27; Učitavanja: 247; Početna / Gospodarstvo / Na međunarodnoj izložbi inovacija u Nürnbergu Ervinu Matiću iz Poreča dodijeljena zlatna medalja i specialna nagrada

U Nürnbergu se od 31.10.- 03.11.2019.god održavao 71. međunarodni sajam inovacija„IENA” 2019. Na ovogodišnjem sajmu inovacija IENA 2019, koji je ujedno i najstariji međunarodni sajam inovacija u Europi, Hrvatska je bila zemlja partner sajma. Hrvatska sudjeluje na tom  sajmu od 1993. godine gdje se do sada predstavilo više od 700 hrvatskih inovacija.

Na sajmu je sudjelovalo preko 800  izlagača iz više od 40 zemalja svijeta. Uz pokroviteljstvo Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, HAMAG-BICRO-a, Hrvatske gospodarske komore te Hrvatske zajednice tehničke kulture i ove godine ostvareni su izuzetno  zavidni rezultati.

Savez udruga inovatora Istarske županije Pula na toj vrlo značajnoj izložbi predstavio je 5 inovacija uz pokroviteljstvo i značajnu potporu  Istarske županije Upravnog odjela za gospodarstvo.  

Na  „IENI“ istarski inovatori predstavili su  se s:

– Uređajem za održavanje branika na autocestama    autora Ervina Matića iz Poreča

– „Zaštita pramčanog propelera „Duška Frančule iz Jadreški ,

– Zdravu sobu“ (Koncept)  i  „MEDIRU“ –  biljni kompleks s povećanim udjelom ružmarinske kiseline (RA) i  medom,          

Grijaćim  tijelom-radijator sa reljefnom slikom autora Emila Špelića iz Pule

Ovogodišnje inovacije ocjenjivao  je međunarodni ocjenjivački sud kojeg su činili više od 35 međunarodnih stručnjaka, među kojima i predstavnik Hrvatske.

Posebnu pozornost ocjenjivačkog suda izazvala je inovacija  „ Uređaj za održavanje branika na autocestama”  autora Ervina Matića iz Poreča koju je nagradio zlatnom medaljom, dok mu je Korejska asocijacija za promociju inovatora dodIjelila specijalnu nagradu KIPA-e. 

– Uređaj  „Zaštita pramčanog propelera „Duška Frančule nagrađena je  srebrnom medaljom.

Članovi  ocjenjivačkog  suda iz pojedinih država koje su izlagale na IENI-2019  dodijelili su još 2 posebne  nagrade

– Specijalna nagrada Poljske agencije za promociju inovatora  dodijelila je   Miju Miljku i Dubravki Orlić Bašlin iz „Svijet biljaka „Vodnjan  za „Zdravu sobu“ (Koncept) I „MEDIRU“ ,                  

– Specijalna nagrada Njemačke udruge inovatora dodIjeljena je Emilu Špeliću iz Pule zaGrijače tijelo-radijator sa reljefnom slikom „

Bio je to još jedan izuzetan nastup Istarskih inovatora na međunarodnim izložbama, posebno na izložbama u Nürnbergu  gdje istarski inovatori sudjeluju kontinuirano   i stalno osvajaju značajna  odličja. Na marginama sajma održalo se niz poslovnih razgovora sa potencijalnim poslovnim partnerima iz Njemačke i svijeta.

Član zastupničkog tima na IENI–2019   bio je Leo Pincan – Zamjenik tajnika u Savezu udruga inovatora Istarske županije.

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email