NEWS

Na Festivalu Musica Sacra sudjelovala i Umjetnička škola Poreč

393628658_814836677104698_8745914445140835012_n
18.10.2023. 08:55; ; Početna / Kultura / Na Festivalu Musica Sacra sudjelovala i Umjetnička škola Poreč
Međunarodni festival zborova Musica Sacra održavao se od 13. do 15. listopada 2023. godine u Vrsaru u Crkvi sv. Marije od mora.
Na festivalu su sudjelovali zborovi Umjetničke škole Poreč pod vodstvom učiteljice Marijane Gulić i Antonelle Šimonović, te korepetitorica Daniele Zgrablić i Karle Šain.
 
Uz naše zborove Umjetničke škole Poreč sudjelovali su zborovi iz Mađarske, Slovačke, Austrije i Hrvatske.
Posebno su se za ovu prigodu pripremili i učenici gitarističkog orkestra Umjetnička škola Poreč, te uz zbor odsvirali pjesmu Ružo moja crvena. Učenike gitarističkog orkestra je uvježbao i pripremio učitelj Hrvoje Hleb.
Uz oduševljeni pljesak svih prisutnih u lijepom ambijentu crkve sv. Marije od mora, te u predivnoj crkvi sv.Eufemije u Rovinju učenici su imali priliku nastupiti i pokazati svoj napredak.
I na kraju, želimo se zahvaliti organizatorici festivala, gospođi Ines Kovačić Drndić, na srdačnom pozivu i izvrsnoj organizaciji. Vraćamo se iz Rovinja ispunjeni dojmovima, sjećanjima i osjećajem ponosa što smo bili dio ovako iznimnog festivala. Raduje nas što su mladi pjevači imali priliku biti dio ove veličanstvene zborske kulture i uživati u izvedbama drugih zborova.
Posebno smo ponosni na zbor Umjetničke škole Poreč, koji aktivno nastupa već četvrti put od početka školske godine te na učiteljice Marijanu Gulić, Antonellu Šimonović, Danielu Zgrablić i Karlu Šain.
 
Bravo, čestitamo svim učenicima i želimo vam još puno lijepih koncerata, programa i gostovanja!
 
Umjetnička škola Poreč
 
Print Friendly, PDF & Email