NEWS

Na državni Gastro ide Lara Rabak, učenica 3. razreda slastičara TUŠ A. Štifanića !

IMG_0001
28.02.2019. 11:29; Učitavanja: 384; Početna / Gospodarstvo / Na državni Gastro ide Lara Rabak, učenica 3. razreda slastičara TUŠ A. Štifanića !

U hotelu Aurora u Malom Lošinju 22.2.2019. održano je međužupanijsko natjecanje Gastro čiji je domaćin bila Srednja škola Ambroza Haračića. Natjecali su se učenici strukovnih škola iz Istarske, Primorsko-goranske i Ličko-senjske županije.

Zapažen uspjeh postigla je učenica 3. razreda slastičara Turističko-ugostiteljske škole Antona Štifanića Lara Rabak osvojivši drugo mjesto u disciplini Slastičarstvo čime se plasirala na državnu razinu Gastra koje će se održati 27. i 28. 3.2019. u Zagrebu.

Ovogodišnje se natjecanje provodilo u 3 modula, tako je Lara u 1. pripremala orehnjaču, u 2. eklere, a u 3. trebala je uvjeriti komisiju zašto su baš njezine slastice najbolje. Visoke ocjene dobila je za uvjerljiv javni nastup i predstavljanje slastica u PowerPointu. Pripremala ju je stručna učiteljica slastičarstva Klaudija Tijan Pamić koja kaže da bez dobre pripreme i mnogo vježbanja nema rezultata.

I u ostalim disciplinama natjecali su se učenici Turističko-ugostiteljske škole Antona Štifanića: Dea Miško, 3. kuh u Kuharstvu, Asja Halilović, 4. thk u Ugostiteljskom posluživanju, Filip Šuman, 4. htt u Poslovanju recepcije hotela i Ivan Blažević, 4. thk u Poslovanju turističke agencije.

Print Friendly, PDF & Email