NEWS

Na Danima hrvatskog turizma zaposlenici i objekti Valamar Rivijere osvojili nova priznanja

valamar-na-okupu
28.10.2016. 12:22; Učitavanja: 1.290; Početna / Gospodarstvo / Na Danima hrvatskog turizma zaposlenici i objekti Valamar Rivijere osvojili nova priznanja

Kazimir Bažon, nekadašnji direktor regije Lanterna i pomoćni direktor sektora Operacija destinacije Poreč, dobio je Posebno priznanje za životno djelo,  a Ilija Kmet, zaposlenik Valamar Club Tamarisa, proglašen je djelatnikom godine u potkategoriji Spasilac na plažama i bazenima

Na ovogodišnjim Danima hrvatskog turizma, održanim 26. i 27. listopada u u Bolu na Braču, Valamar Riviera, vodeća domaća turistička kompanija ponovno je osvojila brojne nagrade i priznanja. Osim što su čak dva Valamarova hotela osvojila titulu najboljih i nagradu “Turistički cvijet”, dva su Valamarova zaposlenika proglašena djelatnicima godine, dok je jedan od kolega zaprimio posebno priznanje za životno djelo. Također, najuspješnijom destinacijom za ljetni odmorišni turizam proglašen je grad Poreč.

U kategoriji najboljih destinacija, hotela, marina, kampova i plaža, od ukupno sedam Valamarovih nominacija, nagrade “Turistički cvijet” u Dubrovnik će ponijeti hotel Valamar Lacroma kao najbolji kongresni hotel te Valamar Dubrovnik President kao najbolji wellness hotel.

U kategoriji odmorišnih hotela s četiri zvjezdice, Valamar je imao dvije nominacije – Valamar Isabella Island Resort koji je osvojio drugo te hotel Valamar Argosy koji je osvojio treće mjesto.  Hotelu Valamar Koralj Romantic pripalo je drugo mjesto u kategoriji odmorišnih hotela s tri zvjezdice. Kamp Krk osvojio je drugo mjesto u kategoriji eko kampova, a kamp Lanterna u kategoriji velikih kampova.

Pojedinačni rad ocjenjivao se u kategoriji “Čovjek – ključ uspjeha turizma – Djelatnik godine”, u kojoj  su se posebno istaknula tri zaposlenika Valamar Rivijere. Djelatnikom godine, u potkategoriji Posebno priznanje za životno djelo u turizmu je proglašen umirovljeni zaposlenik Kazimir Bažon, nekadašnji direktor regije Lanterna i pomoćni direktor sektora Operacija destinacije Poreč. Ilija Kmet proglašen je djelatnikom godine u potkategoriji Spasilac na plažama i bazenima, a Dubrovčanin Mateo Gverović djelatnikom godine u kategoriji Kuhar.

Kazimir Bažon proveo je punih 41 godinu u Rivijeri. Još 1970. godine započeo je karijeru u Rivijeri kao šef recepcije privatnog smještaja te šef poslovnice Rivieratours, da bi od 1978. vodio hotel Neptun (današnji hotel Valamar Riviera) punu 21 godinu. Nakon Neptuna slijedi radno mjesto direktora PC Lanterna, direktora PC Pical i regije Borik te od 2008. godine po drugi put u karijeri direktora regije Lanterna i PC Lanterna i zamjenik direktora operacija Rivijere Poreč. Nagrade za naporan trud, utkano znanje i stručnost nisu izostale u njegovoj bogatoj karijeri, a ovo je priznanje kruna njegovog predanog rada.

Raduje me što sam u svom radnom vijeku surađivao s mnogo radnika, s kojima uvijek rado popijem kavu i popričam o prošlim vremenima. Čitav sam radni vijek proveo u Rivijeri i jako sam vezan za tvrtku. Posebno mi je zadovoljstvo što sam sudjelovao u razvoju Rivijere od samog početka sve do izrastanja u cijenjenu i veliku tvrtku koja posluje unutar grupacije Valamar“, izjavio je Bažon primajući nagradu.

Iliju Kmeta kolege i nadređeni nazivaju dobrim duhom cijeloga poluotoka Lanterna. S više od 13 godina radnog staža u Valamar Rivijeri, kao jedna od najiskusnijih osoba u hotelu nesebično pomaže mlađim kolegama, savjetima, znanjem, ali prije svega svojim iskrenim i toplim pristupom da što lakše savladaju izazove posla. Humorom i vedrim duhom stvara pozitivnu atmosferu u svome odjelu, ali koju i te kako osjećaju i gosti. U poslu je predan radu, vrlo marljiv te je stalni oslonac svojim kolegama. Primajući nagradu, izjavio je: „Iako me veseli ova nagrada, još me više veseli sama činjenica što su moje kolege i nadređeni prepoznali koliko volim svoj posao i nominirali me. Na bazenima radim više od 9 godina i moram priznati da me i dalje raduje svaki novi radni dan i uživam sa svojim kolegama. Kad se vratim kući, ovu ćemo nagradu svi zajedno proslaviti.“

Mateo Gverović, pripremao je jela za mnoge predsjednike vlada i država te mnoge članove državnih delegacija. Vodio je poslove oko organizacije i provedbe svečanih večera za brojne međunarodne kongrese (NATO Parlamentarna Skupština, ECTA – kongres, EUSAIR,  Mercedes, Europska Unija, Dani hrvatskog turizma…).  Valamar akademiju završio je kao voditelj u kuhinji 2008. – 2009. godine. Posebne kvalitete ima u à carte kuhinji gdje mu je svako jelo pripremljeno s istom pažnjom i servirano s maksimalnom urednošću.  Kao kolega i voditelj je odličan, smiren je i u stresnim i burnim situacijama u kuhinji, a u komunikaciji s gostom je radi svoje prirodne naravi cijenjen. Svojom vedrinom, organiziranošću, poštovanjem i razumijevanjem kako prema gostu tako i prema suradnicima ostavlja dojam izvrsnog kuhara.

„Zahvaljujem svojim kolegama i nadređenima na nominaciji. Ovo je ne samo priznanje meni, već i svim kolegama i našem hotelu. Kolegama bez kojih sav moj trud ne bi imao smisla i koji su mi potpora kad je najteže i najveća gužva te Valamaru jer ulaže i vjeruje  u nas i jer nas uči kako komunicirati i kako se odnositi prema gostima. Vjerujem da smo odlična kombinacija i da nas čeka još puno uspješnih godina“, rekao je Mateo.

Dane hrvatskog turizma organiziraju te nagrade dodjeljuju Ministarstvo turizma, Hrvatska gospodarska komora i Hrvatska turistička zajednica.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email