NEWS
VALFRESCO 4 S
SPORTduo – s2

Na CAMELBAK 2. PARENZANA ULTRA TRAIL startalo 650 natjecatelja

start na Trgu slobode u Poreču
19.02.2024. 11:32; ; Početna / Sport i rekreacija / Na CAMELBAK 2. PARENZANA ULTRA TRAIL startalo 650 natjecatelja

Iz Poreča je proteklog vikenda krenula MTB i gravel  biciklistička i trail utrku CAMELBAK 2. PARENZANA ULTRA TRAIL koja se odvijala trasom nekadašnje Parenzane, u organizaciji Športnog društva Portrož.
Start najduže dionice, 88 km Ultra Trail utrke bio je u subotu (17.02.) već u 6 ujutro, a biciklističke 88 km utrke Gravel Race (Gravel, MTB i E-MTB) u nedjelju (18.02.) u 11 sati sa Trga slobode u Poreču, dok je cilj bio Portorožu.  Za 50 km dionicu start je bio iz Livada, a za 30 km dionicu iz Grožnjana. 

Među prijavljenima bilo je i puno natjecatelja iz Istre i Poreča, a liste prijavljenih možete pogledati na stranicama  organizatora https://www.sportoroz.eu/parenzana-ultra-trail/seznam-list-ultra-trail/  i https://www.sportoroz.eu/parenzana-gravel-race/seznam-list-parenzana-gravel-race/

Ove godine bilo je ZA  SVE DIONICE bilo prijavljeno tri puta više sudionika nego na lanjskom prvom izdanju, ukupno 650 natjecatelja iz čak 12 zemalja. Porečki gradonačelnik, Loris Peršurić pozdravio je sve suidonike najdulje dionice (88 km) na startu iz Poreču.

Ovo je drugo izdanje ovog sportskog događanja koji kroz sportsko natjecanje spaja cijelu trasu nekadašnje željeznice Parenzane, te se najvećim dijelom odvija izvan prometnica ne ometajući promet i otkrivajući prirodne i kulturne ljepote.

Organizator je udruga Športno društvo SPortorož uz brojne sponzore i pokrovitelje, među kojima su i Grad Poreč-Parenzo i Turistička zajednica Grada Poreča.

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email