NEWS

MOTine ponovo zlatne!

IMG_5813
19.03.2024. 08:58; ; Početna / Sport i rekreacija / MOTine ponovo zlatne!

12 zlata, tri  srebrna odličja i jedno treće mjesto – od ukupno 16 prijavljenih koreografija !
Sve to, začinjeno novim plesnim iskustvom,  osvojile su plesačice Studija za izvedbene umjetnosti MOT 08  na “Pula Dance Open” – natjecanju održanom prošle subote, 16. ožujka 2024. godine.

Najmlađa i najslađa skupina “Stars” raznježila je publiku sa svojom izvedbom koreografije “Wednesday”  autorice Hane Čekić te su zasluženo  zasjale na pobjedničkom postolju u kategoriji Open cicibani.

Već iskusne plesačice iz skupine “Dolls” oduševile su žiri s koreografijom “Voila” koju potpisuje također Hana Čekić,  te su uvjerljivo osvojile prvo mjesto u kategoriji Lyrical Cicibani.

Skupina “Diamonds”  osvojila je drugo mjesto  s izvedbom koreografije “Istra” u kategoriji Open spojivši etno folklorni ples s modernim elementima, autorice Aleksandre Hodak.  Drugo mjesto su osvojile i s koreografijom  “Goodbye” u kategoriji Lyrical formacija djeca, također autorice Aleksandre Hodak . 

Najveselija „Dreams skupina voditeljice Nine Cerin osvojila je prvo mjesto s koreografijom “Carol of the bells” u kategoriji lyrical grupa, djeca.

Najbrojnije Divas-ice osvojile su prvo mjesto  u kategoriji Showdance formacija djeca, s koreografijom “Mambo “ i  treće mjesto s koreografijom “Lif me up“ u kategoriji lyrical formacija djeca.

Iskusne MOTine, Angels-ice oduševile su publiku i s izvedbom “Tough lover” pozicionirale se na prvo mjesto  u kategoriji jazz dance formacija juniori. S koreografijom „Soldier“, pak, osvojile su drugo mjesto u kategoriji open formacija produkcija.

Najstarije MOT-ine, skupina Infinity osvojila je prvo mjesto u kategoriji Showdance s koreografijom “One world” .

Koreografije skupina Divas, Angels i Infinity, kao i svih solo i duo izvedbi potpisuje voditeljica Chiara Pisak.

Ni tu  nije kraj odličnom uspjehu rasplesanih Porečanki! I dueti Studija za izvedbene umjetnosti MOT 08, pod vodstvom Chiare Pisak,  ostvarili su zapažen uspjeh.  Plesačice Ria Babahmetović i Viktorija Strnad s koreografijom „Sweet child of mine“ osvojile su prvo  mjesto u kategoriji Lyrical mini duo. Isto, najviše postolje, ali u svojoj kategoriji-  show dance mini duo, zauzele su  Ani Helen Galić i Elena Krajcar s koreografijom „Lollypop“.

Zlatne su bile i sve solistice Studija. Tako su Lea Šabić s koreografijom “Survivor” u kategoriji “acrobatic“, Nina Cerin s koreografijom “Thule” u kategoriji Contemporary modern, Antonija Sudaš s koreografijom “Bond girl” u kategoriji jazz dance, te Petra Belević s koreografijom “Earned it” u kategoriji open osvojile prva mjesta.

Prema ocjenjivačkom sudu, u najboljih šest koreografija cijelog natjecanja, plasiralo se čak 5 koreografija Studija za izvedbene umjetnosti Mot 08 ;  “Tough lover” (Angels), “Soldier “ (Angels i Infinity), “One world” (Infinity) te sola “Earned it” (Petra Belević), “Survivor” (Lea Šabić), “Bond girl” (Antonia Sudaš). Sve njih potpisuje Chiara Pisak.

Ocjenjivački sud dodjelio je i dvije posebne nagrade: najboljom plesačicom cijelog natjecanja proglašena je Nina Cerin dok je  posebna nagrada za najbolje kostime pripala odličnoj kobinaciji skupina Angels i Infinity u koreografiji Soldier.

Članice Studija i  voditeljice   i  nakon ovog uspješnog natjecanja zahvaljuju svim volonterima, ali i  roditeljima koji su bili uz cijeli tim Studija tijekom natjecanja.

Posebna zahvala ide Gradu Poreču koji godinama podržava rad udruge, ali i svim lokalnim medijima koji godinama prate rad i rast udruge.

MOT

Print Friendly, PDF & Email