NEWS
Ljekarna

Monte Mulini postaje zona elitnog turizma

19.06.2007. 00:00; ; Početna / Gospodarstvo / Monte Mulini postaje zona elitnog turizma
652leone-txt.jpg

Hotel Park dogradnjom još jednog krila bit će proširen sa sadašnje 202 na 304 sobe, Eden će zadržati svojih 330 luksuznih soba, Lone će imati 255, a Monte Mulini 120 soba.

Cijeli kompleks imat će dvorane za kongresni turizam, zatvorene i otvorene bazene, welness-centar, sportske terene i podzemne garaže. U modernizaciju sadašnjih i  gradnju novih objekata u Rovinju i Vrsaru Maistra, članica Adris grupe, do 2009. godine uložit će 335 milijuna eura, odnosno 2,2 milijarde kuna, a čak 98 posto portfelja imat će četiri i pet zvjezdica.

Ostvarivanje strateškog plana razvitka rovinjsko-vrsarske kompanije počelo je 2005. godine, a do sada su uređena turistička naselja Amarin, Petalon, Belvedere i Koversada, autokampovi Veštar i Polari, preuređen je hotel Eden i posve moderniziran veliki hotel Istra na Crvenom otoku koji je dobio i welness-centar u mediteranskom stilu. Dosadašnja ulaganja premašuju 78 milijuna eura.

– Maistra razvija prepoznatljive turističke resurse s nacionalnim obilježjima, čime želimo dostići najvišu razinu ponude turistima i postati jedna od vodećih turističkih kuća u zemlji – kaže direktor Maistre Kristian Šustar.

Od 28,5 hektara najatraktivnijeg zemljišta 12 je rezervirano za gradnju, 1 hektar za sport i rekreaciju, 3 za infrastrukturu, a ostalo će biti zaštićene javne površine, među kojima su šetnica uz more i sve plaže u uvali Lone i Zlatni rt. Realizacija strateškog plana Maistre u završnoj je fazi. Nedavno je srušen stari hotel Montauro, umjesto kojeg će se sagraditi hotel Lone, a na jesen će biti srušene depadanse na Monte Mulinu, na mjestu kojih će biti sagrađen hotel Monte Mulini.

Njihova gradnja i otvaranje planirani su do 1. lipnja iduće godine.

Franjo Žeravica, Večernji list

Print Friendly, PDF & Email