MO ČERVAR PORAT: Nakon uklanjanja starog hotela, uređenja plaže i marine, kreće uklanjanje derutnog aquagana, izgradnja rotora na ulasku u naselje i daljnja obnova prometnica i infrastrukture

rusenje hotela
13.03.2021. 09:46; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / MO ČERVAR PORAT: Nakon uklanjanja starog hotela, uređenja plaže i marine, kreće uklanjanje derutnog aquagana, izgradnja rotora na ulasku u naselje i daljnja obnova prometnica i infrastrukture

Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić obišao je ovog Mjesni odbor Červar Porat. U obilasku su mu se pridružili i predsjednica odbora Ivanka Titlić, te članovi vijeća Azra Brođanac i Ivan Meštrović, kao i gradski pročelnik za komunalni sustav Marino Poropat.

Iako u obnavljanju komunalne infrastrukture ovoga Mjesnog odbora ima još dosta posla, značajni se pomaci vide. Svakako je najznačajnije uklanjanje derutnog hotela iz središta naselja, projekt koji je realiziran kroz dogovor s vlasnikom Plavom lagunom, na zadovoljstvo svih mještana. Uređena je i gradska plaža, kao i prateća infrastruktura – staza, rasvjeta i dodatni sadržaji poput teretane na otvorenom, a uređena su i nova parkirna mjesta. Dodatno, Lučka uprava Poreč uložila je u izgradnju novih molova s vezovima, kao i produbljenje luke, dok Istarska županija provodi veliki projekt navodnjavanja poljoprivrednih površina na potezu Červar-Porat – Bašarinka, koji će koristiti više od 70 poljoprivrednika.

– Svjesni smo da je prioritet obnova prometnice koja vodi od glavne ceste Poreč-Tar-Novigrad prema naselju. Cesta je u ingerenciji Županijske uprave za ceste(ŽUC) i mi smo to predstavili kao jedan od nama potrebnih projekata. Zasad je u planu izgradnja montažnog rotora na ulazu u naselje Červar Porat, zahvat koji će se izvesti uz potporu Grada Poreča i uz suglasnost ŽUC-a, a nastavljamo onda tražiti daljnju sanaciju., rekao je gradonačelnik.

Dodatno, nakon rješavanja potrebne dokumentacije, odlučeno je da će se ići u uklanjanje derutnog aquagana s gradske plaže koji je već duži niz godina van funkcije. Dodatno, i Červar Porat je s ostalim naseljima Poreštine, dio velikog projekta širokopojasnog interneta, koji s realizacijom kreće u svibnju ove godine.

 Kako su naglasili iz mjesnog odbora, prioritet je uređenje pješačke zone u središtu naselja – poput projektiranja uređenja trga, ali i daljnji nastavak uređivanja komunalne infrastrukture.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email