Mladi rukometaši Poreča bolji od Senja i Mornar Crikvenice

safe_image
11.04.2021. 15:11; ; Početna / Sport i rekreacija / Mladi rukometaši Poreča bolji od Senja i Mornar Crikvenice

Mladi rukometaši Poreča ove su nedjelje nastavili s utakmicama u 1. HRL U17, jedinoj ligi u muškoj konkurenciji koja se trenutno igra. U svojoj dvorani Veli Jože ostvarili su maksimalan uspjeh te stigli do desete i jedanaeste pobjede u sezoni. Do kraja regularnog dijela sezone Poreču je ostalo još četiri susreta, a protivnici su Umag, Karlovac, Zamet i Trsat. Kroz te susrete naši će mladi rukometaši pokušati potvrditi jedno od prva četiri mjesta na tablici i nastup na završnici Prvenstva Hrvatske.

U prvoj utakmici danas uvjerljivo su svladali zadnje plasirani Senj koji se nije mogao nositi s tempom Poreča. Ekspresnim otvaranjem od 4:0 bilo je jasno kakva će ovo utakmica biti, a do 13. minute susreta Poreč je preko Ariana Lugara, Valentina Korpara, Luke Malinarich, Petra Brkića i Edija Pelože pobjegao na velikih +10 (12:2). Napad je bio brz, obrana je bila dobra pa se na poluvrijeme otišlo pri visokih 22:7. Nastavak nije donio nikakve velike rezultatske promjene, a trener Matija Rađaković mogao je dati priliku svim igračima koji su bili na raspolaganju za utakmicu. Granica od velikih +20 probijena je u 35. minuti kada je Martin Sebastiano Boka zabio za 29:9. Jasno stanje pokazuje i to da su mladi rukometaši Senja u drugom poluvremenu postigli tek četiri gola. Po isteku 50. minute na semaforu je stajalo 42:11.

Kod Poreča najviše su zabili Luka Malinarich i Matteo Knapić svaki po osam pogodaka, jedan manje dodao je Simon Krivičić, četiri je imao Petar Brkić, tri je postigao Arian Lugar, po dva su imali Stefano Stjepić, Gregori Cvek,Valentino Korpar, Edi Peloža i Martin Sebastiano Boka, dok su po jedan upisali Teo Popović i Kristijan Popović.

U drugoj utakmici dana Poreč je snage odmjerio s momčadi Mornar Dramalj – Crikvenica te upisao još jednu bitnu pobjedu. Za razliku od prve utakmice, ova je krenula u nešto izjednačenom tonu, a gostujući sastav na početku je imao i vodstvo (2:1). No, ubrzo se to promijenilo serijom golova Poreča pa tako Poreč u 14. minuti postavlja 7:4 preko Mattea Knapića. I tako se igralo do posljednjih pet minuta prvog poluvremena kada je u redove Poreča ušao pad koncentracije, obrana je popuštala, a napad nije mogao pronaći put do protivničke mreže stoga je Mornar Crikvenica stigla na samo minus jedan (11:12), a taj se minimalni zaostatak gostiju zadržao i po isteku 25. minute (12:13). U drugo poluvrijeme naši rukometaši ušli su puno koncentriranije, obrana se poboljšala, upisano je i par obrana i ubrzo je Poreč pobjegao na +5 (17:12). Mornar Crikvenica je stalno pritiskala i pokušavala smanjiti zaostatak, no najbliže su dolazili na minus tri, a kod Poreča raspoloženi su bili Lugar, Popović i Malinarich. Do kraja utakmice Poreč je održavao potrebni razmak i na kraju slavio 27:23.

Poreč su do slavlja vodili Arian Lugar i Luka Malinarich sa sedam pogodaka te Kristijan Popović sa šest zgoditaka, dva su imali Matteo Knapić i Petar Brkić, dok su po jedan zabili Tin Kolar, Valentino Korpar i Edi Peloža.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email