Mjesni odbor Varvari poziva zainteresirane na tečaj Baluna

Orezivanje maslina 4 web
22.11.2017. 22:48; ; Početna / Novosti / Iz mjesnih odbora / Mjesni odbor Varvari poziva zainteresirane na tečaj Baluna

Mjesni odbor Varvari nastavlja s realizacijom projekta „Edukativnim radionicama do aktivizma u zajednici“. Nakon uspješno provedenih edukacija o hortikulturnom uređenju okućnice u dogovoru s djelatnicima poduzeća „MakVrtovi“ i orezivanja maslina uz stručno vođenje djelatnika Instituta za poljoprivredu i turizam iz Poreča, MO organizira tečaj istarskog narodnog plesa Baluna u dogovoru s udrugom Kumpanija kosirići iz Tinjana.

Tečaj započinje u ponedjeljak 27. studenog 2017. u 19 sati u prostorijama MO-a u Varvarima.

Na prvim radionicama u sklopu spomenutog projekta ukupno je bilo prisutno više od devedeset mještana iz mjesnog odbora, ali i Poreča, Funtane i Vrsara što pokazuje uspješnost aktivnosti volontiranja u MO Varvari. 

Radionicom o orezivanju maslina cilj je bio potaknuti stanovništvo na oplemenjivanje zapuštenih površina, upoznavanje s volontiranjem i poticanje na cjeloživotno učenje. Svi prisutni na predavanju naučili su orezivati maslinu u obliku polikornične vaze, te su uz klasično predavanje imali i demonstraciju orezivanja vođenu od stručnjaka s Instituta.

Predavanjem o uređenju okućnice mještani su saznali novine iz uređenja okoliša, te su tako potaknuti da i sami razmisle o poboljšanjima u vlastitim dvorištima.

Očekivani rezultati čitavog projekta Mjesnog odbora Varvari su pridonošenje kvaliteti slobodnog vremena, izražavanje kreativnosti, poticanje stanovništva na druženje i učenje o svojoj lokalnoj kulturi. U Varvrima smatraju da su u tome uspjeli.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email