NEWS
HALF MARATON S

Ministarstvo turizma i Grad Poreč sufinanciraju radove na poznatom gradskom kupalištu

Plaža
foto: Nenad Šimunić
16.12.2016. 09:13; ; Početna / Novosti / Ministarstvo turizma i Grad Poreč sufinanciraju radove na poznatom gradskom kupalištu

Od Ministarstva turizma je Grad poreč nedavno dobio bespovratnih 600 tisuća kuna za uređenje plaže u središtu grada, od marine i suda prema gradskom kupalištu, u dužini od 150 metara. Investiciju vrijednu ukupno 1,26 milijuna kuna bez PDV-a, Grad kani realizirati u prvom dijelu 2017. godine, pred početak sezone kupanja.

Grad Poreč je u posljednjih nekoliko godina uredio više javnih plaža duž cijele svoje obale s namjerom da domaćim ljudima i turistima omogući ugodniji boravak na njima tijekom ljeta. Kako doznajemo od pročelnika za komunalni sustav Marina Poropata, neke od većih investicija sufinanciralo je Ministarstvo turizma, a tako će biti opet.

Jedna od namepših porečkih plaža

Naime, od tog je ministarstva Grad nedavno dobio bespovratnih 600 tisuća kuna za uređenje plaže u središtu grada, od marine i suda prema gradskom kupalištu, u dužini od 150 metara. Investiciju vrijednu ukupno 1,26 milijuna kuna bez PDV-a Grad kani realizirati u prvom dijelu 2017. godine, pred početak sezone kupanja.

– Radi se o jednoj od najposjećenijih i najatraktivnijih plaža. Planirani zahvat obuhvaća područje od 1.500 kvadrata, a uključit će uređenje šetnice i plaže, izradu dodatnih pristupa za osobe s invaliditetom i smanjenom pokretljivošću, te nasipanje kamenim oblutcima. Zamijenit će se postojeće, već dotrajale ograde i klupe novima, te sanirati potporni zid šetnice, koji je već popustio uslijed utjecaja mora i vremena. Projektirani su rekreacijski plato i sa sportskim rekvizitima a napravit će se i dodatni tuševi i svlačionice, kaže Poropat.

Projektnu dokumentaciju izradio je porečki projektantski ured Tissa. Po dobivanju potrebnih dozvola, Grad je pokrenuo postupak javne nabave za izvođenje radova. U tom dijelu Poreča, od gradskog kupališta koji će se sada urediti u smjeru Jedra i Plave lagune, Grad je prije dvije godine također uredio dio plaže u dužini od sto metara. I tada je dio novca, nešto više od 650 tisuća kuna, stiglo iz Ministarstva turizma, točnije iz njegova Fonda za turizam. I taj dio obale jako je posjećen i nalazi se točno između uvale Brulo i rta Bare, u rekreacijskoj zoni. Poropat podsjeća da su ondje plaže više puta uređivane, ali pojedini dijelovi, iako namijenjeni kupačima, bili su neuređeni, s vrlo teškim pristupima moru.

…. VIŠE U TISKANOM IZDANJU GLASA ISTRE od petka, 16.12.2016.

Tanja Kocijančić, Glas Istre

Print Friendly, PDF & Email