NEWS

Ministar Kalmeta smijenio Roberta Baćca

07.10.2005. 00:00; ; Početna / Novosti / Ministar Kalmeta smijenio Roberta Baćca

Na jučerašnjoj sjednici hrvatska je Vlada bez ikakvih obrazloženja razriješila dužnosti pomoćnika ministra mora, turizma, prometa i razvitka Roberta Baćca. Razrješenje je prilično iznenadilo i samog Baćca.

– Ne znam razlog, ali to sada i nije jako bitno jer me o smjeni nisu ni bili dužni obavijestiti. Slažem se da je sve skupa malo čudno, ali, koliko znam, ništa se strašno nije dogodilo, izjavio je sinoć Baćac. Njegovu nam je smjenu telefonski potvrdila i glasnogovornica Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka Marina Halužan, koja nas je za detaljniji komentar uputila na državnog tajnika za turizam Zdenka Mičića.

– Nemam što puno komentirati. Ta je odluka već neko vrijeme na stolu i sazrelo je vrijeme da se ona provede u djelo. Ni ministar Božidar Kalmeta ni ja nismo bili zadovoljni načinom na koji su se izvršavali zadaci u tom dijelu našeg ministarstva pa smo se odlučili potražiti novo kadrovsko rješenje. Ništa osobno, zaključio je Mičić.

Neslužbeno doznajemo da je razlog smjene Roberta Baćca, inače jedinog visokopozicioniranog Istranina u Ministarstvu turizma, loša komunikacija između njega i državnog tajnika Mičića. Na pitanje što planira u skoroj budućnosti Baćac se malo i našalio.

– Imam pravo na godinu dana plaćenog odmora, tako da me ustvari očekuje godinu dana plaćenog godišnjeg odmora, izjavio je Baćac te dodao da će u tom periodu razmisliti što dalje, ali povratak u Istru definitivna je opcija.

Nakon Mičićeve izjave još smo jednom nazvali Baćca i citirali mu nezadovoljstvo državnog tajnika i opasku o »ničem osobnom«.

– Naprotiv, tu je puno osobnog i vrlo loša komunikacija s državnim tajnikom. Međutim, od takvog državnog tajnika kakav je Mičić nije se drugo moglo očekivati. S druge strane, mislim da rezultati mog rada i background govore svoje, dodao je sinoć Baćac. Inače, Baćac je za pomoćnika ministra za selektivne oblike turizma i sustav turističkih zajednica imenovan početkom 2004. godine sa zadatkom da uspjeh istarskog ruralnog turizma preslika na čitavu Hrvatsku. Tim se vidom turizma od 1999. godine bavio i u županijskoj Turističkoj zajednici, a aktivan je bio i u oblasti kongresnog i golf turizma. Od travnja 2001. pa do veljače 2002. godine, kada je podnio neopozivu ostavku, obavljao je dužnost v.d. direktora pulske Turističke zajednice.

Nakon odbijanja razvojnog koncepta projekta »Brijuni rivijera« smjena Roberta Baćca, koji je u Ministarstvo došao iz IDS-ovskog miljea, novi je dokaz da su nastali ozbiljni poremećaji u donedavno idiličnim odnosima između IDS-a i HDZ-a.

D. MAJIĆ, Glas Istre 7.10.2005.

Print Friendly, PDF & Email