NEWS
valfresco

Milotić: Motivirani radnici su temelj uspješnog poslovanja

GO03295671
15.12.2017. 09:37; Učitavanja: 667; Početna / Gospodarstvo / Milotić: Motivirani radnici su temelj uspješnog poslovanja

Iz najvećeg istarskog lanca marketa Istarski supermarketi stiže dobra predblagdanska vijest i najava da će s prvim danom naredne godine plaće zaposlenika na radnim mjestima u sektoru maloprodaje prosječno porasti za 25 posto. Povećanje plaće odnosi se na 368 od ukupno 522 djelatnika Istarskih supermarketa. Iz tvrtke naglašavaju da će veći iznos plaće dobiti i djelatnici koji se vraćaju u Istarske supermarkete, odnosno trgovci koji će biti zaposleni tijekom 2018. godine, te da se predviđa da će ovom mjerom u konačnici biti obuhvaćeno 550 djelatnika. Nastavak je to poslovne politike zbog koje su Istarski supermarketi prepoznati i na tržištu rada te su pozicionirani u sam vrh ljestvice najpoželjnijih istarskih poslodavaca.

Prvi kontakt s kupcima

Predsjednik uprave i vlasnik tvrtke Ivica Milotić kaže da su zadovoljni i motivirani radnici osnovni preduvjet za uspješno poslovanje, odnosno da u Istarskim supermarketima dobre uvjete za svoje radnike ne vide kao teret, već kao temelj uspješnog poslovanja.

– Poslodavci od djelatnika traže da ulože svoj trud i vrijeme u građenje uspjeha tvrtke, stoga nam je dužnost pokazati djelatnicima da prepoznajemo njihov doprinos poslovanju. Ulaganje u ljude u ukupnom poslovanju tvrtke uvijek se isplati, jer su zadovoljni i motivirani djelatnici preduvjet za dugoročno uspješno poslovanje. Zaposlenici u trgovinama su prvi u kontaktu s našim kupcima i njihove sposobnosti svakako su ključne za naš uspjeh. O njihovim sposobnostima, ali i sposobnostima naših ostalih zaposlenika, govori i uspjeh koji je naša tvrtka postigla od osnutka, kaže Milotić.

Uz povećanje plaća, Milotić ističe i druge pogodnosti koje imaju zaposlenici Istarskih supermarketa, kao što su razni darovi, ali i poklon-bonovi, jubilarne nagrade i stimulacije. Usto, dodaje, kontinuirano ulažu u razvoj zaposlenika putem brojnih edukacija i programa usavršavanja, te omogućavaju napredovanje dodjelom promaknuća unutar tvrtke.

Nastavak širenja

– U Istarskim supermarketima prije svega njegujemo pozitivnu radnu atmosferu. Mnogobrojnim aktivnostima želimo uljepšati život ne samo naših djelatnika, nego i njihovih najbližih. Ovakvom brigom za svoje zaposlenike Istarski supermarketi nastavljaju opravdavati status jednog od najpoželjnijih poslodavaca u Istri, koji kroz ovakvu praksu upravljanja ljudskim resursima podiže standarde u sektoru maloprodaje. Budući da nam je kupac na prvom mjestu, svjesni smo da to možemo postići samo kroz motivirane i educirane zaposlenike, kaže Milotić dodajući kako prodajna mreža Istarskih supermarketa raste iz dana u dan, te da tvrtka uz 111 trgovina koliko ih sad ima u Istri, u narednoj godini planira otvoriti još nekoliko.

– Uz rast maloprodajne mreže, u 2017. godini zabilježen je i osam posto veći bruto promet te su ostvareni svi zacrtani planovi. Ne namjeravamo se zaustaviti i na tome stati, vjerujemo da će i godina koja je pred nama za Istarske supermarkete biti barem toliko uspješna koliko je bila i ova, zaključuje prvi čovjek Istarskih supermarketa.

(Milan PAVLOVIĆ, Glas Istre)

Print Friendly, PDF & Email