NEWS
Ljekarna

Mia Janko, Anči Mirjanić, Petra Radojčić i Tena Mihoković osvojile kao Kvartet flauta 1. nagradu u Rijeci

Petra Radojčić, Anči Mirjanić, Mia Janko i Tena Mihoković
14.11.2017. 19:16; ; Početna / Kultura / Mia Janko, Anči Mirjanić, Petra Radojčić i Tena Mihoković osvojile kao Kvartet flauta 1. nagradu u Rijeci
  1. hrvatsko natjecanje za učenike i studente glazbe za disciplinu komorni sastavi, Regionalno natjecanje za Istarsku i Primorsko-goransku županiju u organizaciji Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga održalo se u Glazbenoj školi I. M. Ronjgova u Rijeci.

Natjecanje se odvijalo u raznim disciplinama: dua, tria, kvarteta, kvinteta i ostalih komornih sastava po kategorijama: osnovne škole, srednje škole i akademije.
Ocjenjivački sud činili su renomirani glazbenici i pedagozi: Branko Mihanović, Jože Haluza i Xhevdet Sahatxhija.

Umjetničku školu Poreč predstavljale su četiri učenice: Mia Janko, Anči Mirjanić, Petra Radojčić i Tena Mihoković koje su zajedno svirale u kvartetu flauta.

U I. kategoriji u kojoj su se natjecali učenici osnovnih glazbenih škola neovisno o razredu i starosnoj dobi, Kvartet flauta svojim nastupom osvojio I. nagradu sa 91,33 boda. Osvajanjem I. nagrade na 55. Regionalnom natjecanju učenice Mia Janko, Anči Mirjanić, Petra Radojčić i Tena Mihoković ostvarile su pravo nastupa na Državnom natjecanju koje će se održati u Zagrebu na Muzičkoj akademiji od 6. – 9. prosinca 2017. godine. Učenice je pripremila njihova učiteljica flaute i voditeljica kvarteta profesorica savjetnica Samanta Stell.

Već sam nastup na ovom natjecanju komornih sastava za učenice osnovne glazbene škole velik je uspjeh, a osvojena nagrada potvrda je predanog rada i darovitosti. Učenicama je ovo dragocjeno iskustvo i velika motivacija za dalje. Naime, sve četiri učenice Mia, Anči, Petra i Tena sviraju zajedno u kvartetu vrlo kratko vrijeme, od početka ove školske godine, što ovaj uspjeh čini još većim. Osvojena prva nagrada još je značajnija jer su učenice bile jedine predstavnice Umjetničke škole Poreč i uz Kvintet iz Labina i jedine predstavnice Istarske županije u svim kategorija i svim disciplinama.

Mia, Anči, Petra i Tena bile su jako uzbuđene i sretne zbog uspješnog nastupa i osvojene 1. nagrade. Zajedničko sviranje i zajednički uspjeh još im je draži. Veliko hvala i divnim roditeljima, učiteljima i ravnateljima OŠ Poreč i OŠ Tar-Vabriga na podršci i razumijevanju. Posebno smo zahvalni i želimo istaknuti da je njihova učiteljica, profesorica savjetnica, Samanta Stell jedna je od rijetkih učiteljica koja jako njeguje zajedničko muziciranje. Učiteljica Samanta Stell kontinuirano već dugi niz godina sa svojim učenicama nastupa na raznim natjecanjima i osvaja najviše nagrade.

 Čestitke od srca učenicama Mii, Anči, Petri i Teni te sjajnoj učiteljici Samanti Stell na iznimnom trudu i postignutim rezultatima!

 Želimo Vam puno uspjeha na zahtjevnim pripremama i nastupu na Državnom natjecanju u Zagrebu! Sretno!

 

Sanjica Sara Radetić

Print Friendly, PDF & Email