Ljeto u Funtani

Medulin: Vijećnici protiv turizma, apartmanizacije i betonizacije

09.02.2006. 00:00; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Medulin: Vijećnici protiv turizma, apartmanizacije i betonizacije

Oporbeni vijećnici najturističkije hrvatske općine, Medulina, usprotivili su se konačnom prijedlogu Prostornog plana, koji im je predstavljen na preksinoćnoj sjednici Općinskog vijeća. Rasprava o tom važnom općinskom dokumentu bila je žustra, tonovi povišeni a nisu izostale ni provokacije.

Oporbeni vijećnici, na čelu s Emilom Jukopilom, bivšim općinskim načelnikom i nositeljem nezavisne liste, usprotivili su se predloženom planu jer smatraju da se njime neće spriječiti apartmanizacija i betonizacija obale. Smatraju, naime, da plan favorizira određene skupine ljudi, ne mareći za mišljenje svojih žitelja.

Uvodno su izlaganje o planu održali načelnik Goran Buić te koordinator za izradu plana i član Općinskog poglavarstva Josip Zidarić. On je rekao da je nakon javne rasprave stiglo 594 primjedbi građana, a 97 posto ih je nakraju prihvaćeno. Mnogo je, rekao je Zidarić, bilo zahtjeva da se prošire građevinska naselja u Pješčanoj Uvali, Vinkuranu i Vintijanu, što je i učinjeno, s obzirom da su ta naselja gotovo 100 posto izgrađena.

Međutim, odmah potom svojevrsnu je prezentaciju, uz pomoć računala i projektora, održao vijećnik Jukopiline nezavisne liste dr. Davor Zoričić, rekavši da je županijski plan samo preslikan u općinski.

Zoran Oljača, Večernji list

Cijeli članak

Print Friendly, PDF & Email