NEWS

Marta Bolić i Maja Brenko Marković pobjednice 23. dječjeg festivala Veseli glasi – Voci allegre

2
18.12.2023. 10:23; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Marta Bolić i Maja Brenko Marković pobjednice 23. dječjeg festivala Veseli glasi – Voci allegre

Park Matije Gupca okupio je u subotu cijele obitelji i raspoložena društva na 23. dječjem festivalu Veseli glasi – Voci allegre. Nastupilo je 22 mladih pjevača – osnovaca koji su hrabro i s puno uzbuđenja izveli popularne, a nerijetko i prilično zahtjevne pjesme.

Mnogobrojna publika nije štedjela aplauze i glasno navijanje u znak simpatije i podrške za svih te oduševljenja za najuspjelije izvedbe. Nagrade su dodijeljene u dvije kategorije – niži i viši razredi. 

Publiku i žiri svojom su izvedbom u kategoriji nižih razreda oduševili Maja Brenko Marković svojom interpretacijom pjesme Hajde da ludujemo ove noći. Drugo je mjesto osvojila Bella Barbarić s izvedbom Santa tell me, a treće Rene Vilijanac s pjesmom Shallow. U kategoriji viših razreda, pobjedu je odnijela Marta Bolić izvedbom pjesme Ferris Wheel. Drugo mjesto pripalo je Klei Roksandić za pjesmu Always remember us this way, dok je treće mjesto zauzela Dora Borić izvedbom pjesme Snowman. Osvajači prva tri mjesta u svojim kategorijama prigodno su nagrađeni elektroničkom opremom, a svi su sudionici dobili pohvalnice i čokolade.

U iščekivanju odluke žirija ugodnu su predblagdansku večer začinili nastupi Glazbenog laboratorija USB-a, prošlogodišnja pobjednica Edina Kurtović i članica žirija Mira Marenić, dok je program profesionalno vodio Gordan Gregurović koji je i pripremao mlade pjevače za festival. Članovi žirija bili su Đana Šegon, Elio Štifanić, Mia Marenić, Haris Brković i Dona Dodić. Žiri je ocjenjivao intonaciju, interpretaciju, odnosno vokalnu izvedbu i scenski nastup, a odluku je bilo vrlo teško donijeti. Najvažnije od svega je da su se svi dobro zabavili i da je dječje bavljenje glazbom rezultiralo još jednim vrlo uspješnim festivalom.

Dvadeset i treći po redu Veseli glasi – Voci allegre ostvareni su u organizaciji Adventa Poreč i Gordana Gregurovića-Goga. Organizator Adventa Poreč je Grad Poreč-Parenzo, partneri su TZ Grada Poreča, Plava Laguna i Valamar Riviera, a suorganizatori Pučko otvoreno učilište Poreč, Usluga Poreč, Odvodnja Poreč, Gradska knjižnica Poreč, Klub za mlade Poreč, porečke udruge kao i sve škole i vrtići te brojni drugi.

Grad Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email