NEWS

Marina & Hotel Nautica u Novigradu domaćin enogastronomskog druženja WINE ENOGASTRO VIP EVENT

Novigrad 6
30.03.2022. 08:37; ; Početna / Gospodarstvo / Marina & Hotel Nautica u Novigradu domaćin enogastronomskog druženja WINE ENOGASTRO VIP EVENT
 1. ožujka u novigradskom Marina & Hotelu Nautica održat će se ovogodišnja peta po redu manifestacija WINE EnoGastro Vip Event.

Na prostoru u kojem će svoja izlagačka mjesta imati mnogobrojni vinari i proizvođači te distributeri prehrambenih proizvoda, mogći će se kušati, uz ugodne razgovore i upoznavanja te sklapanja korisnih poslova, razne delicije, a nakon uvodnog pozdrava mnogobrojnih sponzora koji su prepoznali ovu manifestaciju i podržali je, poslužit će se i mnoga fina jela.

Nakon druženja s izlagačima uzvanici će biti pozvani u drugu dvoranu gdje se održavaju korisne radionice.

 • Od 14.45 – 15.15, ugledni sommelier Siniša Škaberna uvest će nas u svijet novigradskih malvazija.
 • Od 15.15. – 15.30, ulazimo u digitalni svijet sa Josopom Ukalovićem koji će nas uvesti u svijet digitalnog marketinga u turizmu i ugostiteljstvu.
 • 15.30 – 15.50, sljubt ćemo istarske cukerančiće sa malvazijom središnje Istre a sve to uz novinara Davora Šišovića.
 • 15.50. – 16.00, poslušat ćemo Projekt ConsumeLess Plus – Less is more u koji će nas uvesti Tina Šugar Korda iz Instituta za poljoprivredu i turizam Istre.
 • 16.00-16.40, velika vinska dama Mira Šemić odvest će nas ruku pod ruku sa vinima Prelac.
 • 16.40 – 17.30, publika će uživati u druženju sa izlagačima te će kušati njihove proizvode ali biti će tu i kuharske prezentacije Ugostiteljske škole Poreč, PIK Vrbovec i Cromaris.
 • 17.30 – 17.45 Sommelier i predstavnik vinarije Krauthaker Tomislav Razumović govorit će nam, uz neizostavno kušanje, o neistraženim vinima Slavonije.
 • 17.45 – 18.10 sommelier i F&B menager iJosip Orišković spričat će nam što je sve potrebno da bi bio dobar F&B menager i unaprijedio ponudu hrane i pića.
 • 18.10 – 18.30, u svijet zadarskog zaledja,točnije u svijet vinarije Škaulj uvest će nas sdommelierka Ines Matić Matešković.
 • 18.30 -19.00, sommelier Mario Meštrović predstavit će nam preduvijet za razvoj turizma.
 • 19.00 -19.20, talijanski sommelier Ckaudio Rossi predstavit će nam istarsku craft pivovaru Bura Brew i njene proizvode.

 

Nakon zatvaranja izlagačkog prostora od 20.00 sati održati će se degustacijska humanitarna večera koju će voditi vrhunski sommelieri i kuhari poznatih restorana, poput Mire Šemić, Maria Meštrovića, Josipa Oriškovića, Ines Matić Matešković, Chefa Damira Modrušana, te odličnih domaćina kuhara izvrsnog hotela Marina Nautica.

Gosti će imati prilike kušati jela od istarskog crnog tartufa i svježih tartufa, istarskog pulića, Hame te ombola u malvaziji od dimljenih pačjih prsa i bifteka. Sva će jela biti sljubljena sa poznatim i visokokvalitetnim vinima poput  malvazije obitelji Matić, modrog pinota poznatog slovenskog vinara Stojana Šćureka, zatim vrlo kvalitetnom malvazijom Cosseto, Sosich merlotom, Prelac refoškom te graševinom vinarije Krauthaker.

Organizator događaja je Dantes sa svojim timom agencije Ricerca Mercato, sa partnerima: Marina & Hotel Nautica, Turistička zajednica grada Novigrada, Istarska županija i TZ Istarske županije, Hrvatska turistička zajednica, Hrvatska gospodarska komora ŽK Pula i pokroviteljima: Ministarstvo turizma i Ministarstvo poljoprivrede Republike Hrvatske.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email