NEWS

Mari li tko za školsku djecu?

04.10.2005. 00:00; ; Početna / Novosti / Mari li tko za školsku djecu?
813GO104547.jpg

Završila je sezonska koncesija koju je gradsko komunalno poduzeće Usluga imalo za naplatu parkirališta, pa se na velikom prostoru ponovno bez naplate parkiraju strani busevi. I ne samo to, već se u vrijeme kada školarci dolaze i odlaze ponovno stvara velika gužva turističkih i školskih autobusa, osobnih vozila roditelja i djece. Mnogi se čude da u toj gužvi još nitko nije nastradao.

Još proljetos se mogla čuti ideja o posebnom školskom parkiralištu na prostoru iza škole prema boćalištu, međutim od te ideje izgleda neće biti ništa. Kako doznajemo od direktora Usluge Rodoljuba Kosića, oni su parkiralište s istekom koncesije predali Gradu, a o njemu, kao i novom školskom parkiralištu, ne odlučuje gradski komunalac, već gradske vlasti. Turističkih autobusa koji svakodnevno u istarskim rutama svraćaju u Poreč još uvijek ima mnogo, a za eventualne posljedice, veli Kosić, ne žele snositi odgovornost.

Uistinu je čudno da se već godinama ovaj problem ne može riješiti. Po uzoru na veće europske turističke gradove moglo bi se barem uvesti privremena stajališta za turističke autobuse za iskrcaj, odnosno ukrcaj putnika, a parkiralište za njih odrediti izvan grada. Sasvim je logično da se oni neće parkirati usred mjesta, za razliku od Poreča, gdje je očito upravo tako.

V. Md., Glas Istre

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email