NEWS

Kaštelir: U izradi projekt nove sportske dvorane

04.10.2005. 00:00; ; Početna / Novosti / Kaštelir: U izradi projekt nove sportske dvorane

Tako će se s poduzećem Elma iz Svetog Lovreča potpisati ugovor za izgradnju javne rasvjete u Poslovnoj zoni Labinci. Vrijednost poslova, bez PDV-a, je nešto manje od 187 tisuća kuna, a nadzor će obaviti Slavko Sinožić. Javna rasvjeta izgradit će se u gornjoj polovici poslovne zone i priključiti na postojeću trafostanicu, dok se drugi dio planira u sljedećoj fazi nakon izgradnje nove. Za izgradnju javne rasvjete u odnosu na komunalni program općine, kao najbolji ponuđač izabrana je porečka tvrtka Ðusto. Vrijednost radova je 171 tisuću kuna, a nadzor će također obaviti Sinožić. On će nadzirati i izgradnju javne rasvjete kod nove zdravstvene ambulante, a posao je povjeren porečkoj tvrtki Instal.

Najbolju ponudu na natječaju za gradnju pristupne ceste i nogostupa kod ambulante dala je pulska Cesta koja će taj posao izvesti za cijenu od oko 152 tisuće kuna. Nadzor će obaviti Jasmina Vinkerlić-Petrović. Ista tvrtka izgradit će i parkiralište ispred ambulante za 124 tisuća kuna. Pulskoj Cesti pripao je još jedan posao, vrijedan 439 tisuća kuna, asfaltiranje dijela prometnice u Poslovnoj zoni Labinci, a za nadzor je zadužena porečka tvrtka Singrad.

Vijećnici su donijeli još nekoliko odluka – porečki Istrainženjering će za 145 tisuća kuna izraditi izvedbeni projekt i projekt uređenja okoliša za novu sportsku dvoranu u Kašteliru. Kako je rekao načelnik Enio Jugovac, po neslužbenim informacijama kojima raspolaže, upravo je potpisana građevinska dozvola za sportsku dvoranu. Ista firma će izraditi i idejno rješenje te glavni projekt za sanaciju postojećeg mosta preko kanala broj tri u dolini rijeke Mirne, što će koštati općinski proračun nešto manje od 16 tisuća kuna. Nosivost mosta bit će od osam do deset tona, rekao je načelnik Jugovac. U svim navedenim iznosima za komunalne radove što će se provesti u općini nije uključen PDV.

V. Md., Glas Istre

Print Friendly, PDF & Email