NEWS
VALAMAR-S-sezona

Mališani Poreča “hodali za zdravlje”

2. vjez vrtici i kineziolozi
19.05.2022. 10:03; ; Početna / Slider / Mališani Poreča “hodali za zdravlje”

Svi porečki vrtići, djeca, odgajateljice , stručne službe i ravnateljice hodali za zdravlje 18.5.2022. u gradskoj aktivnosti  HODAMO MI, ZA ZDRAVLJE SVI – CAMMINIAMO TUTI PER LA SALUTE. Mališani su se okupili kraj Općinskog suda Poreč te hodali do Brula u veseloj i šarenoj koloni koja je plijenila pažnju.

Na startu su ih dočekali kineziolozi Zoran Jendrašić u ime organizatora ispred SZGP, naš stalni stručni suradnik  Vedran Vrusdr.sc. Loris Benassi također kineziolog, naš sugrađanin Porečan, akademski stručnjak koji se priključio našoj lokalnoj aktivnosti i vođenju grupa djece na što smo iznimno ponosni.

Start na Naftaplinu je obilježilo dječje veselje , tjelovježba i različite igre u kojima su djeca sretna i uzbuđena srčano učestvovala. Najmlađi su potom nastavili u dugačkoj i razdraganoj koloni pješačiti do Brula. Igrali su se i okrijepili voćem i vodom koje je osigurao Grad Poreč-Parenzo na travnatoj tratini pored hotela Mediteran. Partneri iz Gradskog društva crvenog križa najmlađima su osigurali sigurne podloge za sjedenje.  Nakon igre i vježbe u obližnjoj šumici n acilju, pored hotela Mediteran, porečki mališani sa svojim su voditeljima krenuli natrag prema Naftaplinu i na zasluženi ručak u svoje vrtiće. Hodalo je 170 djece te ukupno 30 odraslih pratitelja. Odrasli pratitelji su dobili poklon torbe Zdravog grada dok su najmlađi dobili vesele žute i plave zdravo gradske balone, sve s porečkim zdravo gradskim  sloganom  Naš izbor je zdrav život“.

Djeca i odgajatelji porečkih dječjih vrtića Radost, Bernardo Parentin, Crvenkapica te 101 Dalmatinac proveli su veselo jutro u tjelesnim aktivnostima na otvorenom.  Tjelesna aktivnost djeci je prirodna te dobno razvojno primjerena aktivnost pa su sva dječica u igrama vrlo motivirano i veselo učestvovala.

Zahvaljujemo, u ime svih organizatora,  timovima porečkih vrtića na ovoj lijepoj aktivnosti hodanja u koju su se uključili!

Zdravi grad Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email