Mali projekti za bolje sutra – Društvu „Naša djeca“ Poreč odobreno gotovo 25.000 kuna

2
22.07.2021. 13:53; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Mali projekti za bolje sutra – Društvu „Naša djeca“ Poreč odobreno gotovo 25.000 kuna

Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva ove je godine u travnju raspisala natječaj za „Male projekte za bolje sutra“. Uspješnom prijavom na natječaj, sredstva su odobrena Društvu „Naša djeca“ Poreč i to za projekt „Želim-crtam-utječem“, a službeno potpisivanje ugovora između Zaklade i Društva „Naša djeca“ Poreč održano je danas u Maloj vijećnici Grada Poreča-Parenzo. Sudjelovali su zamjenik gradonačelnika Poreča Elio Štifanić, upraviteljica Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva Helga Možé te tajnica Društva „Naša djeca“ Poreč Gabrijela Močibob.

Porečki projekt jedan je od ukupno 10 odobrenih u Istri, a njime se ostvaruje želja za održivim planetom, aktivnim pristupom i osobnim doprinosima putem promjene navika te postavljenjem primjera drugima na inicijativu sedmoro djece iz Dječjeg foruma Društva „Naša djeca“ Poreč. Ukupno je odobreno 24.921,00 kuna bespovratnih sredstava.

Iz Zaklade su napomenuli kako se radi a o malim projektima u lokalnim zajednicama što podrazumijeva skupinu aktivnosti pokrenutu od skupine građana u lokalnoj zajednici koji djeluju kroz udruge, ustanove ili mjesne odbore za dobrobit šire lokalne zajednice. Komisija sastavljena od neovisnih vanjskih ocjenjivača, predložila je Zakladnoj upravi odluku temeljenu na ocjenama kvalitete prijavljenih projekata, a koja je zatim i usvojena.

Zaključno, Štifanić je napomenuo da Grad Poreč-Parenzo sudjeluje u Fondu gradova i općina čiji je cilj dodjela sredstava organizacijama civilnog društva putem javnog natječaja za male projekte u zajednici. – Grad svake godine sa Zakladom provodi i vlastiti natječaj putem kojeg financira rad udruga civilnog društva na svom području, a drago mi je da i na ovaj način možemo podržati male, lokalne projekte za još kvalitetniji život zajednice

 

Grad Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email