NEWS

Mali dar za veliki osmijeh djece

05.06.2007. 00:00; ; Početna / Novosti / Svakodnevnica / Mali dar za veliki osmijeh djece
453GO201100.jpg

Učenici Osnovne škole Poreč znaju što je humanost, može se reći nakon uspješne akcije »Poklonite mali dar za njihov veliki osmijeh«. Tjednima su skupljali slikovnice, didaktičke igračke i slatkiše za štićenike Dječjeg doma u Nazorovoj ulici u Zagrebu. Akciju su osmislili i organizirali učenici razredne nastave uz pomoć svojih učiteljica te članova izvannastavnih grupa vršnjačke pomoći i roditelja. Sve što su sakupili spremili su u autobus kojim su prošlog vikenda, zajedno s učenicima viših razreda, otputovali za Zagreb.

Pun autobus poklona i porečkih učenika obradovao je tamošnju djecu. Bila je to prigoda da mali Porečani dobiju odgovore na mnoga pitanja – kako je moguće usvojiti dijete, na koji način djeca dolaze u dom, mogu li usvojitelji izabrati dijete, da li djeca odabiru buduće roditelje… Bila je to i prilika za druženje i igru obojenu pozitivnim vibracijama. Porečki su učenici posjetili i Osnovnu školu Prečko, gdje su predstavili aktivnosti školskih grupa vršnjačke pomoći.

Odlazak u Zagreb financijski je podržalo gradsko povjerenstvo »Zajedno protiv ovisnosti« kao nagradu učenicima za aktivno osmišljavanje i sudjelovanje u mnogim preventivnim aktivnostima u školi i gradu.

– U cijelosti smo ostvarili postavljeni cilj. Mislim da je to najbolje rekla jedna članica grupe vršnjačke pomoći: »Nikada neću zaboraviti malene iz Nazorove. Drago mi je što smo im mogli pružiti trenutke sreće. Meni su to bili najtužniji, ali ujedno i najsretniji trenuci u životu. Tako sam ponosna što činimo dobra djela!«, veli psihologinja Gordana Vorkapić Jugovac.

V.Medvedec, Glas Istre

Print Friendly, PDF & Email