NEWS

Male maškare zašarenile i raplesale porečki Trg slobode

djecje-maskare_Porec2
13.02.2024. 13:23; ; Početna / Lifestyle / Zabava / Male maškare zašarenile i raplesale porečki Trg slobode

Brojne male maškare iz svih porečkih dječjih vrtića zašarenile su danas (13.02.2024.) prije podne porečke ulice.
Dječji karneval u organizaciji Grada Poreča-Parenzo ove se godine odvijao na Trgu slobode, gdje su se okupili maskirani mališani, praćeni odgajateljicama, i uz podršku roditelja, nonića, rodbine i prijatelja  predstavili svoje kostime i proveli veselo prijepodne. Tu su prikazali svoje maske koje su izradili u radionicama s odgajateljicama i roditeljima, a za dobro raspoloženje pobrinuli su se Valentin Gašparini i članice USB-a.

A među maskama bilo je zaista unikatnih i maštovitih – od pčelica, pjetlića, ribica, pingvina, gljivica, pop corna, zmajeva i raznih kreativnih maski. Bile su tu skupine iz vrtića Radost 1 i 2, područnih odjela Žbandaj, Baderna i Pinia, zatim vrtića Crvenkapica, talijanskog vrtića Paperino i područnih odjela iz Velog Maja, Dračevca, Varvari , te gostiju iz Tara, kao i Dječjeg vrtića 101 dalmatinac. Svi su oni na toplom, već proljetnom suncu, plesali, pjevali i smijali kako malim maškaricama i priliči.
Grad Poreč-Parenzo je za sve sudionike osigurao krafne i vodu, da se počaste prije povratka u svoje ustanove slažući dojmove s današnjeg karnevala.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email