NEWS
VALFRESCO 10/23S

Maja Šimonović Cvitko kao predstavnica Općina Vižinada sudjelovala na edukaciji za gradove i općine – prijatelje djece

11.03.2023. 00:53; ; Početna / Novosti / Okolne općine / Maja Šimonović Cvitko kao predstavnica Općina Vižinada sudjelovala na edukaciji za gradove i općine – prijatelje djece
Edukacija-GIOPD_065

Savez DRUŠTAVA NAŠA DJECA Hrvatske zajedno s Uredom UNICEF-a za Hrvatsku prvodi projekt “Unaprjeđenje mehanizama praćenja stanja i postupaka lokalnih zajednica za ostvarivanje prava djeteta”, pa je u okviru tog projekta u Zagrebu održana dvodnevna edukacija za koordinatore programa “Gradovi i općine – prijatelji djece”. S obzirom da i Općina Vižinada s ponosom nosi epitet “Općina – prijatelj djece”, na edukaciji je kao predstavnica Općine Vižinada sudjelovala Maja Šimonović Cvitko, predsjednica Koordinacijskog odbora akcije Vižinada prijatelj djece.

Prvog dana edukacije svoja iskustva i važnost uloge lokalnih koordinatora u provedbi programa na terenu podijelile su iskusne koordinatorice. Govorila je Sanja Škorić iz Opatije s naglasivši važnost dječje participacije, Jasenka Borovčak iz Zaboka koja je istaknula značajnu ulogu volonterskog angažmana u programu te dr. Marija Hegeduš Jungvirth iz Čakovca, grada u kojem je jedna od uloga koordinacijskog odbora i značajno širenje mreže gradova i općina na području Međimurske županije, kao put prema “županiji prijatelju djece”. Ujedno, koordinatorima je na edukaciji predstavljen i novi priručnik provedbe programa za lokalne i regionalne koordinatore “Od akcije do programa”.

Teme posvećene vidljivosti programa i javnom zagovaranju za djecu obilježile su drugi dan edukacije, a o njima je govorila Gorana Banda, stručnjakinja za odnose s javnošću. Svoja iskustva prenijela je i dugogodišnja koordinatorica i dopredsjednica Saveza DND, Sonja Borovčak. Na kraju edukacije koordinatori su od dr. sc. Martine Ferić dobili osnovna znanja o strateškom planiranju, dok je ujedno istaknuta potreba da se organizira posebna jednodnevna radionica za strateško planiranje.

Iznimno nam je drago što je naša koordinatorica Maja Šimonović Cvitko imala priliku sudjelovati u ovom hvalevrijednom okupljanju, s obzirom da će znanja i vještine stečeni na ovoj edukaciji koordinatorima koristiti u daljnjoj provedbi programa “Gradovi i općine – prijatelji djece”, ali i u prenošenju svojih iskustava na koordinatore iz drugih lokalnih zajednica, poručuju iz Općine Vižinada.

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email