NEWS
HALF – s

Lucia Janko i David Pršurić iz Umjetničke škole Poreč uspješni na državnom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa

viber_slika_2022-04-05_20-53-56-657
11.04.2022. 08:47; ; Početna / Kultura / Lucia Janko i David Pršurić iz Umjetničke škole Poreč uspješni na državnom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa
  1. hrvatsko natjecanje učenika i studenata glazbe i plesa u organizaciji Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga za disciplinu harmonike održano je u Zagrebu u Glazbenom učilištu Elly Bašić 4. travnja 2022. godine. Natjecanje se odvijalo po dobi od I. do VIII. kategorije. Ocjenjivački sud činili su renomirani glazbenici i pedagozi: Franko Božac (predsjednik), Saša Bastalec, Dražen Košmerl, Tomislav Krvarić i Marjan Krajna.

Umjetničku školu Poreč predstavljali su:

  • učenica 2. razreda harmonike, Lucia Janko, koju je pripremila učiteljica savjetnica Ana Šterpin Zagoranski i
  • učenik 3. razred harmonike, David Pršurić, kojeg je pripremao učitelj savjetnik Paolo Peruško.

Učenici su pravo sudjelovanja na državnom natjecanju ostvarili prvom nagradom na županijskom natjecanju. Lucia i David natjecali su se u II. kategoriji (11 godina i mlađi).

Učenica Lucia Janko na natjecanju je osvojila drugu nagradu s ostvarenih 97,80 bodova.
Učenik David Pršurić na natjecanju je osvojio prvu nagradu i prvo mjesto s ostvarenih 98,88 bodova.

David i Lucia su sudjelovali na više natjecanja na kojima su redovito osvajali najviše nagrade. Izuzetno smo ponosni na njihov napredak, trud i ljubav prema glazbi  i marljivost koju pokazuju u vježbanju i pripremama. Osobito ih je lijepo slušati dok nastupaju na koncertima i pripredbama. Čestitamo od srca Davidu i Luciji na ovom izvanrednom uspjehu koji je uz neospornu darovitost, rezultat velike predanosti, marljivosti i upornosti u sviranju i muziciranju.

Učitelji savjetnici Ana Šterpin Zagoranski i Paolo Peruško već dugi niz godina s učenicima osvajaju najviše nagrade na glazbenim natjecanjima te ovim putem želimo pohvaliti i njihov trud i rad s učenicima temeljem kojih su i promovirani od Ministra u zvanje učitelji savjetnici. Državnom natjecanju prethodile su dugotrajne i naporne pripreme te se od srca zahvaljujemo i ponosnim roditeljima jer su ovakvi sjajni rezultati mogući jedino uz veliku podršku i suradnje roditelja te ravnateljice i učitelja OŠ Finida i svih učitelja Umjetničke škole Poreč.

Bravo i čestitamo Davidu i Lucii, učitelje Perušku i učiteljici Zagoranski te ponosnim roditeljima i učiteljima u OŠ Finida i Umjetničke škole Poreč.

Želimo još puno, puno uspjeha, radosti u muziciranju i zajedničkih koncerata!

 

Ravnateljica:
Sanjica Sara Radetić

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email