NEWS

Do 29.4. prijave u radionicu eksperimentalnog tiska u POUP-u, voditelj: Valter Černeka, mag.art

IMG-20220407-WA0000
11.04.2022. 08:40; ; Početna / Kultura / Do 29.4. prijave u radionicu eksperimentalnog tiska u POUP-u, voditelj: Valter Černeka, mag.art

TEMA RADIONICE: Što je kulturni identitet, a što identitet prostora? Tema je usko povezana s festivalom Ekolo te propitkuje odnos kulture i turizma i odnos između antičke, moderne i suvremene arhitekture na području Poreča.

CILJ: Polaznici će upoznati tradicionalne grafičke tehnike i stvoriti ugodan prostor za kreiranje vizualnog sadržaja s poštovanjem prema alatima, bojama i prostoru te tendencijom eksperimentiranja u formi. Na ovoj radionici radit će se u tehnici visokog tiska, koristeći tradicionalne i nekonvencionalne matrice (linoleum, pvc, tetrapak, karton).

Finalni rezultat radionice bit će izložba.

KOME JE NAMIJENJENA RADIONICA: sudionici mogu biti bez grafičkog iskustva, ali mogu biti i grafičari amateri ili profesionalci. Pristup je individualan, svaki polaznik izrađuje vlastite radove. Materijale i alate osigurava organizator te sudjeluje u financiranju ostalih troškova, a polaznici će jedan rad prepustiti organizatoru.

GDJE: U grafičkom studiju Pučkog otvorenog učilišta Poreč, utorkom i četvrtkom po tri sata, za dvije skupine polaznika.

KADA: 2.5. – 31.5.2022. u popodnevnim satima

CIJENA: 650,00kn

Ukoliko se prijavite i platite do 22. travnja vrijedi promotivna cijena 500,00kn po polazniku.

PRIJAVE isključivo putem online upisnice: https://forms.gle/ALsnsCX3nz15sWHn9

Prijave su otvorene do 29.4.2022.

Broj polaznika ograničen je zato osigurajte svoje mjesto u grupama što prije!

Više informacija zatražite putem e-maila [email protected] ili na broj telefona 052 887 216.

Valter Černeka, akademski kipar (Pula, 1987). Tijekom srednje škole pohađa razne tečajeve crtanja i kiparstva u Hrvatskoj i Sloveniji, a nakon gimnazije upisuje kiparstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Veneciji gdje diplomira 2013. godine. Djeluje na području kiparstva, visokog i dubokog tiska te litografije. Vjeruje u izražajnu moć tradicionalnih disciplina koje redovito koristi, tražeći dijalog i implementaciju u društvenom kontekstu. 2014. godine s dvoje kolega osniva udrugu “MIG” posvećenu audiovizualnoj produkciji, likovnom stvaralaštvu i nematerijalnoj kulturi, a zatim nastavlja svoja istraživanja kroz suradnje na različitim područjima (arhitektura, scenografija, ekologija, obrazovanje). 2016. osniva “MOT”, obrt za likovne djelatnosti i tehničke usluge u produkciji izložbi, te stječe iskustvo u međunarodnim institucijama suvremene umjetnosti, što mu omogućuje široku panoramu kritičkog proučavanja jezika umjetnosti. MOT je kroz svoje dosadašnje djelovanje započeo afirmaciju analogne tradicije grafičkog medija uspostavom litografskog atelijera, te inicirao rad na vaninstitucionalnoj umjetničkoj edukaciji kroz niz aktivnosti. Živi između Italije i Hrvatske.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email